Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Εκβιάζουν με τους ανάπηρους και τους άπορους, ο ΟΑΣΘ και τα Κ.Τ.Ε.Λ


Ρε ξεφτιλισμένοι κολοεκβιαστές τους ανήμπορους και αδύναμους, βρήκατε να ταλαιπωρείται. Θέλετε για κανονικό λυντσάρισμα από τον κόσμο. Να πάτε να διαμαρτυρηθείτε στους υπουργούς σας, και όχι αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Oι δικαιούχοι των πάσο για τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα την περασμένη Πέμπτη (1 Ιουλίου), όταν επιβιβαζόμενοι στα λεωφορεία τούς ζητήθηκε από τους ελεγκτές να κόψουν κανονικό εισιτήριο, λέγοντας τους ότι πλέον τα πάσο δεν γίνονταν δεκτά. Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των άπορων οικογενειών και των αναπήρων, που έσπευσαν στα γραφεία της διεύθυνσης Πρόνοιας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης ζητώντας εξηγήσεις. Οι 27.000 δικαιούχοι του ειδικού πάσο στον νομό Θεσσαλονίκης που κάνουν χρήση της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας καλούνται πλέον να πληρώσουν κανονικά το εισιτήριό τους, καθώς οι δύο φορείς έχουν να πληρωθούν την επιδότησή τους από το τελευταίο εξάμηνο του 2008, ποσό που αγγίζει σήμερα τα 19 εκατ. ευρώ. Η αντινομάρχης Πρόνοιας μίλησε για τραγική εξέλιξη σε βάρος φτωχών και ανήμπορων πολιτών, οι οποίοι πέφτουν θύματα της οικονομικής κρίσης. “Οι δικαιούχοι αυτών των πάσο για τις δωρεάν μετακινήσεις στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και για την έκπτωση του 50% στα ΚΤΕΛ είναι 27.000 άτομα στον νομό Θεσσαλονίκης”, τόνισε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για άπορους και ενδεείς πολίτες, όπως και για ανθρώπους με πολλαπλές αναπηρίες, που κρίνονται από ειδική επιτροπή, για να λάβουν το ειδικό πάσο. “αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό, ούτε να τους δώσουμε σαφή απάντηση πότε θα αλλάξει, αν αλλάξει, η κατάσταση”.

Η αντινομάρχης Πρόνοιας ανέφερε ότι με την άρνησή τους να δεχθούν την ισχύ των πάσο τα ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΘ ασκούν πίεση προς το υπουργείο Οικονομικών, για να πάρουν τα λεφτά της επιδότησής τους. Όμως το υπουργείο πρέπει να βρει τρόπο για αυτούς τους ανθρώπους και όχι να βάζει χέρι σε ενδεείς και ανήμπορους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails