Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μας γαμ@σανε στις ακτινοβολίες ?


Έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2008 αναφέρει πως ένας στους τρεις Έλληνες έκαναν… αξονική τομογραφία . Οι αριθμοί ξεπερνούν κάθε φαντασία. Πιο αναλυτικά:

Σε κάθε χίλιους κατοίκους αντιστοιχούσαν 320 αξονικές τομογραφίες και 100 μαγνητικές! Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στην Ελλάδα αντιστοιχούν μιάμιση φορά περισσότεροι αξονικοί τομογράφοι και δύο φορές παραπάνω μαγνητικοί από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα, παρουσιάζεται μέγα χάσμα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, καθώς, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο εξωτερικό, στη χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν υποδιπλάσιους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους σε σύγκριση με τα ιδιωτικά. Μάλιστα, οι σχετικές επιδόσεις του ιδιωτικού τομέα της Υγείας θεωρούνται ρεκόρ σε όλες τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε Έλληνας δαπανά κατ΄ έτος δύο μηνιάτικα στην Υγεία, και συγκεκριμένα 2.189 ευρώ.

Και μετά έχουμε την απορία γιατί τον στηρίζουν τόσο πολύ και επιβάλλουν στον ΣΑΜΑΡΑ, το αρχολαμόγιο τον ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ οι φίλοι του οι μεγαλογιατροί και οι ιδιοκτήτες των ιατρικών κέντρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails