Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πράττει αντισυνταγματικά η «παράνομη» κυβέρνηση. Αντισταθείτε.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ_2010



Όχι 120 σελίδες που πέρασαν από τη Βουλή αλλά 1300 και πλέον σελίδες είναι το μνημόνιο που υπέγραψε προδοτική κυβέρνηση. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έχει συντελεστεί στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μην πάρει δάνειο από άλλη χώρα, δε μπορεί να υποθηκεύσει ή ενοικιάσει έσοδα ή περιουσία ή να μεταφέρει τα χρέη της, κάτι που όμως μπορούν να κάνουν οι χώρες που δανείζουν. Τα ομολογιακά χρέη δηλαδή της Ελλάδας θα μπορούν να μεταβιβάζονται αλλού, στην Τουρκία για παράδειγμα, η οποία με τη σειρά της θα μπορεί να αιτηθεί την αποπληρωμή τους με όποιο τρόπο επιθυμεί η Άγκυρα! Η σύμβαση υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό σημαίνει. Για να είναι νόμιμη η σύμβαση αναφέρεται ότι αρκεί η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών και τίποτα άλλο. Δε μπορεί να προσφύγει σε δικαστήρια. Μόνο το ευρωπαϊκό δικαστήριο και τα συνταγματικά δικαστήρια των χωρών δανειστών μπορούν να κρίνουν το μνημόνιο. Αυτά και πολλά ακόμα…
Οι ΧΩΡΕΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (των οποίων τα ονόματα εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα του μνημονίου, στην αρχή του 2ου μέρους του βίντεο) ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους (το ΣΤΑΤΟΥΣ, δηλαδή, ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ) ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΡΙΤΕΣ που δεν εμφανίζονται στο μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, ενάντια και παρά τη θέληση του λαού της, μπορεί ξαφνικά να βρεθεί να χρωστά στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Τουρκία, στην Ιαπωνία, όπου βολεύει καλύτερα τους τοκογλύφους. Επίσης τεράστιας σημασίας είναι ότι στο μνημόνιο γίνεται αναφορά στην Ρωσία και στην Κίνα και τονίζεται ρητά ότι μας απαγορεύεται να δανειστούμε από αυτές.
Η τρίτη κατάφορη παραβίαση - έκτρωμα είναι η ειδική διατύπωση για το τίνος την υπογραφή θα φέρει το μνημόνιο: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ την υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ΠΛΗΡΕΣ κείμενο του ΑΓΓΛΙΚΟΥ μνημονίου πρέπει να αναρτηθεί επίσημα προς ενημέρωση των πολιτών, και να γίνει πιστή και λέξη προς λέξη εκ νέου μετάφραση του μνημονίου και όλων των παραρτημάτων αυτού, ανοιχτή σε ηλεκτρονική διαδικτυακή διαβούλευση για αντιπαραβολή αυτής της μετάφρασης με την έκδοση μετάφρασης που παρουσίασε το κυβερνών κόμμα του ΔΝΤ. Τυχόν αποκλίσεις αγγλικού-ελληνικού, παραλείψεις και αποκρύψεις, το κατοχικό μνημόνιο πρέπει να AKYΡΩΘΕΙ και να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ οι υπαίτιοι για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του Ελληνικού λαού και για ΠΡΟΔΟΣΙΑ της χώρας και των πολιτών της. Το προδοτικό μνημόνιο καταλύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, που προστατεύονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση του 1952 και τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Καταλύονται όλα. Καταλύεται η νομιμότητα. η μεθόδευση της ψήφισης του Μνημονίου ως απλού νόμου είναι πρωτοφανής. Έπρεπε να περάσει με τα 3/5 της Βουλής (δηλαδή 180 ψήφους), όπως προβλέπει το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος. Παρέκαμψαν το Σύνταγμα. Πρόκειται για παραχώρηση αρμοδιότητας της Βουλής. Περιφρόνησαν τη Βουλή. Περιφρόνησαν τη λαϊκή κυριαρχία. Πρόκειται, λένε και άλλοι συνταγματολόγοι, για συνταγματικό πραξικόπημα!
Και υποστηρίζουν ότι είναι ΑΚΥΡΗ η σύμβαση.

"'Ολο το μνημόνιο με τους κρυφούς όρους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails