Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σταματά τους ελέγχους ο Ε.Φ.Ε.Τ λόγω… τρόικας .Έχουμε να φάμε …σαπάκια ?


Τους απαγορεύει ο νόμος να κάνουν ελέγχους στην αγορά των τροφίμων! Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ο λόγος για τους υπαλλήλους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, οι οποίοι εξάντλησαν το «ψαλιδισμένο», λόγω τρόικας, όριο των μετακινήσεων που έθεσε ο σχετικός νόμος του υπουργείου Οικονομικών για τις κρατικές δαπάνες.

Ο ΕΦΕΤ, όπως όλοι οι δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες, έχουν πια δικαίωμα για μετακινήσεις 60 ημέρες ετησίως αντί για 120. Επίσης, λόγω του αντικειμένου και της αρμοδιότητας του Φορέα κάθε χρόνο με υπουργική απόφαση αποκτούσε επιπλέον 20 με 40 μέρες καθώς τα κλιμάκια δεν προλάβαιναν να προβούν σε επαρκείς ελέγχους στις επιχειρήσεις τροφίμων.

Από τον τελευταίο νόμο του υπουργείου Οικονομικών το «μαχαίρι» στις δαπάνες μετακίνησης γλίτωσε το ΣΔΟΕ προφανώς για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών που επιβάλλει το Μνημόνιο. Ωστόσο, αν η είσπραξη φόρων είναι πρωτεύων στόχος, η πρόληψη και η αντιμετώπιση διατροφικών σκανδάλων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών είναι πρώτιστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετακινήσεις του ΕΦΕΤ, για την ακρίβεια το όριο των 60 ημερών, καλύφθηκε τον Ιούλιο. Τα κλιμάκια μπόρεσαν και ήλεγξαν ό,τι ήλεγξαν στην αγορά μέχρι τον Ιούλιο. Από δω και πέρα δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Συνεπώς, οι επιτήδειοι μπορούν να... αλωνίζουν και να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με την ασφάλεια των τροφίμων και την υγιεινή των χώρων διανομής ή παραγωγής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails