Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νομίζει τώρα ο καραγκιόζης ότι μας έπεισε.


Με στόχο την έξοδο της χώρας από την πολλαπλή κρίση και την «αναμόρφωση κράτους και του πολιτικού συστήματος, κυρίως με γνώμονα το χτύπημα του μαύρου χρήματος ( Δηλαδή εδώ παραδέχεται ότι κάνουν χρήση μαύρου χρήματος.) και την αντιμετώπιση της τάσης απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής» ταυτόχρονα, ο υπουργός Εσωτερικών και Δ.Ν.Τ Γιάννης Ραγκούσης, ανακοίνωσε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, που θα ρυθμίζει εφεξής τα οικονομικά των κομμάτων και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών. έδωσε μία πρώτη εικόνα για τους στόχους τους εγχειρήματος, ενώ κατέστησε σαφές ότι όσες τομές δρομολογηθούν, θα γίνουν ύστερα από παρατεταμένη διαβούλευση με όλα τα κόμματα. ( Γιατί χρειάζεται διαβούλευση με τους κλέφτες; ) Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα βελτιωθεί ριζικά ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, προκειμένου αυτός να καταστεί απόλυτα ανεξάρτητος, ( Υπάρχει ανεξάρτητη επιτροπή στην Ελλάδα; Αφού όλοι κρατικοδίαιτοι η κομματοδίαιτοι είναι ) ενώ θα αναβαθμιστεί και θα αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, με απώτερο σκοπό να αποτελείται κατά βάση από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.( Τώρα σωθήκαμε?) Οι διοικητικές κυρώσεις, εξάλλου, σε βάρος των κομμάτων των υποψηφίων και τρίτων θα είναι πιο αυστηρές, ενώ θα αλλάξουν και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας της συνακόλουθης έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα. Ο τρόπος ελέγχου του «πόθεν έσχες» των πολιτικών από την Επιτροπή Ελέγχου, θα αλλάξει, ώστε ο έλεγχος αυτός από τη νέα Επιτροπή να είναι καθολικός και να δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίζεται η πηγή προέλευσης κάθε περιουσιακού στοιχείου, που έχει αποκτηθεί, και με έλεγχο κάθε μεταβολής.( Και όλων όσων κλέψανε μέχρι τώρα; και οι offshore;)

Είναι χαρακτηριστικό του πόσο άθλιο είναι το πολιτικό σινάφι και μιλάμε πάντα για τα φανερά, από το ότι το 2009 τα πέντε κόμματα της Βουλής επιχορηγήθηκαν με 85,1 εκατ. ευρώ (τακτική και εκλογική δαπάνη) και το 2010, επίσης εκλογική χρονιά, το ποσό ανήλθε στα 98,3 εκατ. ευρώ. Για το 2011, έτος λιτότητας, το ποσό έπεσε στα 75 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα κόμματα λαμβάνουν το 0,102% των ετήσιων κρατικών εσόδων, το οποίο αυξάνεται σε 0,122% όταν είναι εκλογική χρονιά και σε 0,137% όταν στήνονται δύο φορές κάλπες στο ίδιο έτος.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Ιουλίου, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΝ και Οικολόγοι χρωστούν 245 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, ποσό που αυξήθηκε λόγω των περιφερειακών εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails