Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μπιλ Γκέιτς κατηγορεί το Π.Τ για την υγεία, για διαφθορά


Μια ανεξάρτητη έρευνα για την ισχυριζόμενη απάτη των 28 δισεκατομμυρίων $ από το παγκόσμιο ταμείο για την υγεία υποστηρίζεται από τον ιδρυτή Bill Gates και την σύζυγός του Μελίντα που θα το ανακοινώσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Την έρευνα είχε ζητήσει αρχικά η κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την αναστολή της συνεισφοράς με περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο. Η αναγγελία της επικείμενης ερευνας επιβεβαιώθηκε επισήμως, από τον Jon Liden, εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Ταμείου για την Καταπολέμηση του AIDS, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ταμείο προτιμά να καλέσει για "έλεγχο". " μία ανεξάρτητη, αξιόπιστη επιτροπή". Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της έρευνας ήταν ακόμη σε εξέλιξη Τρίτη και θα περιλαμβάνει μια μεγάλη διεθνή συνδιάσκεψη μεταξύ των δωρητών, την Τετάρτη. Σύμφωνα με Liden, "όλες τις δωρήτριες χώρες» στο ταμείο θα κληθούν να συμμετάσχουν στην αναθεώρηση. 54 χώρες συνεισέφεραν ή υποσχέθηκαν περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια για το ταμείο από το 2001, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της, με δωρεές και δεσμεύσεις για περισσότερα από 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2001 μέχρι το 2013? Των ΗΠΑ έχει καταβάλει πάνω από 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια αυτού του συνόλου.

." Το GFATM έλαβε επίσης την υποστήριξη από μια σειρά υψηλού προφίλ ιδρύματα του ιδιωτικού τομέα, έχει την υποστήριξη του ροκ αστέρα Bono? Τον Bill και την Melinda Gates Foundation? Και το Fox Television. Μέχρι στιγμής, μόνο η Γερμανία και η Σουηδία ($ 85 εκατ. ευρώ) έχουν αναστείλει επερχόμενες δωρεές προς το fund. Ο γερμανός Υπουργός Ανάπτυξης κ. Dirk Niebel, ο οποίος προκάλεσε αρχικά το πάγωμα χρηματοδότησης, έχει πει ότι το πάγωμα χρηματοδότησης θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου η έρευνα ολοκληρώσει το έργο της, το οποίο προβλέπει να γίνει αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Niebel, το ταμείο έχει «διαβεβαιώσει ότι η συνεχιζόμενη θεραπεία ασθενών δεν θα τεθει σε κίνδυνο σε οποιοδήποτε σημείο από τις έρευνες." Όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ταμείου, «οποιαδήποτε παρακράτηση της γερμανικής συνεισφοράς για το 2011 θα μας επηρεάσει την ικανότητα να υπογράψουμε τις επιχορηγήσεις που έχουν εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2010. "

Η διαμάχη σχετικά με την κατάχρηση των χρημάτων Παγκόσμιου Ταμείου για την υγεία ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες, μετά από μια ιστορία του Associated Press, επικαλούμενο μια έκθεση από επιθεωρητή-του ταμείου γενικά, ο οποίος κατηγορεί ότι " τα δύο τρίτα» από ορισμένες συνολικές επιχορηγήσεις για την υγεία του Ταμείου προς τις αναπτυσσόμενες χώρες είχε «φαγωθεί από τη διαφθορά." κατονομάζονται συγκεκριμένα έργα στο Τζιμπουτί, το Μάλι, τη Μαυριτανία και τη Ζάμπια, καθώς και σε πλαστές πράξεις, ή δεν υφίστανται αποδείξεις για τις «εκδηλώσεις κατάρτισης," ψεύτικα ταξίδια, και απαιτήσεων, στέγασης, και απροκάλυπτη κλοπή, μαζί με τα κακής ποιότητας λογιστικά

Η απάτη του Παγκόσμιου Ταμείου Βοήθειας του Bono και του Bill Gates


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails