Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

«Ούτε ένα ευρώ για ….κάθε εβραϊκό κεφάλι».




Την ίδια στιγμή που έγινε Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι 86χρονης που αρνήθηκε δημόσια τον επίσημο αριθμό των νεκρών του Ολοκαυτώματος  και είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία του εγκλήματος της «ρητορικής μίσους» από την εισαγγελία που απήγγειλε ήδη τις κατηγορίες όπως μπορείτε να δείτε εδω , και εάν κριθεί ένοχη θα καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση, πρώην ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης πωλείται.
 Το μοναδικό κτίριο εξόντωσης του στρατοπέδου του Μπέλζεκ  βγήκε σε πλειστηριασμό.
Η πώληση του γίνεται γιατί ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Πολωνίας στον οποίο ανήκει το ιστορικό αυτό οικοδόμημα όπου διέμενε η ηγεσία των SS και της Γκεστάπο έχει άμεση ανάγκη από χρήματα. Η τιμή εκκίνησης για το εξαιρετικής σημασίας τόσο για την Εβραίους όσο και για τους Πολωνούς που όμως δεν θέλουν να θυμούνται τίποτα μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι μόλις 38.000 ευρώ. Σε αυτό 50.000 Εβραίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τον Μάρτιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1942. Δίπλα στο στρατόπεδο εξόντωσης, ένα μουσείο στέκει ως φόρος τιμής στα θύματα. Αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις μάλιστα, γερμανικές κυρίως, προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να το παραχωρήσουν στο μουσείο που βρίσκεται δίπλα του. Δεν είναι εύκολο όμως να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί οι επικεφαλής του πολωνικού σιδηρόδρομου επιθυμούν την πώληση του κτιρίου έως τις 22 Ιουνίου.
«Μισό εκατομμύριο νεκροί μέσα σε δέκα μήνες, και μόνον ένας επιζών –μάρτυρας, λέει ο Αμερικανός Μάικλ Μπερενμπάουμ, διακεκριμένος μελετητής  του Ολοκαυτώματος , και υπενθυμίζει στους Πολωνούς ότι πέρα από την εβραϊκή συλλογική μνήμη για τα εγκλήματα των ναζιστών «υπάρχει και η συλλογική μνήμη των Πολωνών η οποία πρέπει εξίσου να διαφυλαχθεί». 
Το Μπέλζεκ καταστράφηκε από τους ναζιστές κατά την υποχώρησή τους, μαζί με τη μνήμη όλων όσα συνέβησαν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails