Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

O ελεγχόμενος, του ελεγχόμενου, ωωω.. διαπλοκοελεγχόμενοι


Τις προτάσεις του για την πλήρωση των κενών θέσεων του προέδρου, του αντιπροέδρου Α’ και ενός μέλους της ΡΑΕ γνωστοποίησε ο δήθεν ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής.
Συγκεκριμένα, εισηγείται να οριστούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), οι:
  • ως πρόεδρος ο Νικόλαος Μπουλαξής του Γεωργίου
  • ως αντιπρόεδρος Α' ο Σωτήριος Μανωλκίδης του Κωνσταντίνου
  • ως μέλος η Νεκταρία Καρακατσάνη του Βάιου
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ ζητεί από την κ. Κωνσταντοπούλου να συγκληθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη.
Όμως όπως αποκάλυψε προ ημερών η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά έγινε γαργάρα σχεδόν από παντού, μια απίστευτη «σύμπτωση» προκαλεί το ενδιαφέρον. Η σύμπτωση λοιπόν αφορά στην πρόταση που έκανε ο Λαφαζάνης. , ο οποίος περιέλαβε και τον Ν. Μπουλαξή.
Πού το πρόβλημα θα ρωτήσει κάποιος, από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει ένα βιογραφικό τόσες σελίδες, δουλεύει στη ΡΑΕ τόσα χρόνια; Τι καλύτερο από έναν που ξέρει την Αρχή απ έξω κι ανακατωτά θα ρωτήσει ο καλόπιστος. Το πρόβλημα όμως ότι η σύζυγος του υποψήφιου προέδρου της ΡΑΕ εργάζεται στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που δραστηριοποιείται στην ενέργεια και εποπτεύεται από τη ΡΑΕ! Με δυο λόγια, ορίζουμε πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής για την ενέργεια άνθρωπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην ενέργεια. Και έρχονται και τρανταχτές αποδείξεις σύντομα στην οθόνη σας.
Όταν λοιπόν ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ που τα έλεγε τόσα καλά για τα συμφέροντα, πριν αναλάβει εξουσία, έξω από τα δόντια για τη διαπλοκή που τα πλοκάμια της τα έχει απλώσει παντού (βλέπε ΔΟΛ δίπλα απ τον Περιστέρι), δεν είναι κάποιος να αναρωτιέται για την πρόταση αυτή; Γιατί τι άλλο από ασυμβίβαστο είναι αυτό, όταν κάποιος που αναλαμβάνει να εποπτεύει μια Ανεξάρτητη Αρχή δεν πρέπει να επηρεάζεται από τόσο μα τόσο στενές σχέσεις! Θα περιμέναμε ότι η πρώτη φορά Αριστερά θα δίδασκε νέα ήθη, χωρίς να έχει φερετζέ το μότο περί νόμιμου, άρα και ηθικού.
Κάτω από τη μύτη μας λοιπόν, τα συμφέροντα κι η διαπλοκή, συνεχίζει να κυβερνά. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι κατά πόσο η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας υποψηφιότητας. Ελπίζουμε η κυρία Κωνσταντοπούλου κι η κυρία Μακρή, όταν θα ανακρίνουν τους νέους υποψήφιους να ρωτήσουν γι αυτή τη σχέση…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails