Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Σιγά τα λάχανα … μόνο ένας στο σκαμνί; και αυτος...μαύρος;


Συνεχίστηκε και σήμερα στο Βέλγιο η δίκη του 57χρονου τραπεζίτη, Εφρέμ Νκεζαμπέρα, ο οποίος κατηγορείται για τη χρηματοδότηση της γενοκτονίας στη Ρουάντα το 1994. Ο Νκεζαμπέρα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, μεταξύ αυτών φόνο, απόπειρα φόνου και βιασμό. Ο δικηγόρος του 57χρονου κατηγορούμενου ζήτησε από το δικαστήριο να αναβληθεί η δίκη με την δικαιολογία ότι ο Νκεζαμπέρα υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και δεν μπορεί να παραστεί. "Θέλουμε μία επίσημη απόφαση, θετική ή αρνητική, για το αν είναι ένοχος για όλες αυτές τις πράξεις", δήλωσε ένας από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Νκεζαμπέρα, πρώην διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ρουάντα, έχει παραδεχθεί ότι πρόσφερε όπλα και χρήματα στους αντάρτες Χούτου, που εμπλέκονταν στην γενοκτονία, της οποίας ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας από τους βασικούς καθοδηγητές. Επίσης ο Νκεζαμπέρα παραδέχθηκε ότι χρηματοδοτούσε τον εξτρεμιστικό ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Mille Collines”. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό, που για πρώτη φορά στη δικαστική ιστορία του Βελγίου, κρίνονται ως εγκλήματα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Πηγή

Σιγά τα λάχανα? Αυτούς της παγκόσμιας τράπεζας ( εκεί να δεις εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας )?ποιος θα τους καθίσει; Βρήκαν τον… άρρωστο.. μαύρο για να αποδώσουν δικαιοσύνη?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails