Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γιατί ρε πουστάρες δεν το κάνετε για 12χρονα, η και 5χρονα;


Στη ρύθμιση του Λοβέρδου για το εργασιακό, προβλέπεται και ειδική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες - κάτω από την μπούρδα της λεγόμενης «μαθητείας» - θα μπορούν νομιμότατα και για διάστημα ενός έτους, να εκμεταλλεύονται ανήλικους 15 έως 18 χρόνων, στους οποίους εκείνο που τελικά θα «διδάσκουν» θα είναι να ζουν με το μισθό των 500 ευρώ!

Στο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης, στο άρθρο 8, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο ΦΙΡΜΑΝΙ για τις «ανάγκες της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας», σημειώνεται:

«Μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μέχρι και το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να καταρτίζονται ειδικές συμβάσεις μαθητείας, μέχρι ενός (1) έτους, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων. Οι εν λόγω μαθητευόμενοι λαμβάνουν το εβδομήντα (70) τοις εκατό του κατώτατου ημερομισθίου ή μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)...».

Και μετά λένε οι τρισάθλιοι δεν θέλουν να μας γυρίσουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Άρχισαν να βάζουν κανονικά «χέρι» στα παιδιά μας. Ποιος εργοδότης δεν θα κάνει «κυλιόμενη» την σύμβαση του … «δούλου» ; Εάν τους αφήσουμε ,πως θα αντιμετωπίσουμε το αυριανό ερώτημα τους, «και τι έκανες ρε πάτερα για μένα, όταν μου αφαιρούσαν το μέλλον μου» ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails