Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ρε καρατζαφερίσκο-βρακοφύλακα θα διαγράψεις τον Kουριαννίδη;


Μετά την δημοσιοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας στην οποία προέβησαν οι κυβερνώντες τη χώρα μας για τη λήψη του νέου δανείου, νομίζω πως πρέπει ο καθένας μας να σταθεί ενώπιον των ευθυνών του.

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί σαφέστατα την δήλωση υποτέλειας της πατρίδας μας απέναντι στους κερδοσκόπους που λυμαίνονται το μόχθο όλων των λαών της γης. Ελάχιστοι όμως από τους λαούς αυτούς έχουν τόσο διεφθαρμένη και εθελόδουλη ηγεσία, ικανή να υπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες.

Μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί σε ποιο βαθμό ξεπουλήματος έχουν φτάσει οι ελλαδίτες πολιτικάντηδες, για να υπογράψουν μία σύμβαση που δεν μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δημόσια περιουσία μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, των τόκων και των τυχόν εξόδων που θα προκύψουν (δηλαδή για πάντα!), που μας αναγκάζει να καταβάλουμε πρόστιμο διαφυγόντων τόκων αν καταφέρουμε να πληρώσουμε το δάνειο σε χρόνο μικρότερο από τον προβλεπόμενο(!), που επιτρέπει σε κάθε μέλος της ομάδας των κρατών που μας δανείζουν να κινηθεί εναντίον μας μεμονωμένα αν κρίνει ότι θίγονται τα δικά του συμφέροντα, ενώ έχουμε ήδη δηλώσει ότι δεν θα ασκήσουμε κανένα ένδικο μέσο σε περίπτωση που ληφθούν δικαστικά μέτρα εναντίον μας αν τυχόν καθυστερήσουμε κάποια δόση του δανείου!!!

Και από τους μεν πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης που ρήμαξαν στην κλεψιά τον ταλαίπωρο αυτόν τόπο, δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο. Περιμέναμε όμως, από ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται την τιμή και την ιστορία αυτού του έθνους, την εθνική μας αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Από ανθρώπους που τιμήθηκαν με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να διαφυλάξουν το κύρος του και την τιμή του και όχι να σύρονται ως στυλοβάτες ενός διεφθαρμένου καθεστώτος, που απαξίωσε ραγδαία τις κατακτήσεις δεκαετιών, που κερδήθηκαν με κόπο και αίμα.

Είτε αυτό έχει γίνει από λάθος, λόγω ελλείψεως πολιτικής εμπειρίας ή καλής προαίρεσης, είτε έγινε σκόπιμα, το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς το ίδιο. Καταγράφηκε ως μελανό στίγμα στην ιστορία του πατριωτικού κινήματος η συμπόρευσή του με τη φαυλοκρατία της μεταπολίτευσης, με το καθεστώς των κλεφτών και της διαφθοράς.

Όσοι ενέχονται σ’ αυτό, έχουν (ίσως) μία τελευταία ευκαιρία, να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη στάση τους. Ο Έλληνας ξέρει να εκτιμά την ειλικρίνεια και να συγχωρεί ακόμη και όσους τον έβλαψαν ανεπανόρθωτα. Την χρειάζεται αυτήν την αυτοκριτική και τη γενναιότητα το ελληνικό πατριωτικό κίνημα. Την οφείλει στην ιστορία και την υστεροφημία του. Την απαιτεί όμως και το σύνολο των Ελλήνων που του παρέσχε αφειδώς την εμπιστοσύνη του. Ο καθένας ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του…

του Γιάννη Κουριαννίδη

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 17ης Ιουνίου 2010 της εφημερίδας Στόχος

Γι΄αυτό υπάρχει ακόμα..ελπίδα να μην περάσουν τα σχέδια των ξεπουλημένων και εθνοπροδοτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails