Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Τόσο μαλάκες μας έκαναν, με τα… ψεκάσματα τους;


Έρευνες για πετρέλαιο μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, αλλά και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ξεκίνησε η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρεις". Αν επιτραπεί στο "Πίρι Ρέϊς" να προχωρήσει ανενόχλητο σε έρευνες στο βυθό προς εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (εντός των νοητών θαλασσίων ορίων του FIR Αθηνών) και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τότε απεμπολούμε στην πράξη οικονομικά δικαιώματα αλλά πρακτικά και δικαιώματα ελέγχου σε ολόκληρη της ανατολική Μεσόγειο. Οι έρευνες του Τουρκικού σκάφους θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου. Θα συνοδεύεται από ένα σκάφος του τουρκικού Ναυτικού, ενώ είναι βέβαιο, κατά πάγια τακτική της Τουρκίας, ότι στην περιοχή θα περιπολεί και ένα τουρκικό υποβρύχιο. Ελληνικά πολεμικά σκάφη ήδη βρίσκονται ή ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την περιοχή, έστω και αν από το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Στη Ρόδο βρίσκεται η κανονιοφόρος ΤΟΛΜΗ, ( για να φροντίσουν να κάνουν την δουλειά τους οι τούρκοι ανενόχλητοι ). Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς βρίσκεται αυτή την στιγμή επί του 31ου Μεσημβρινού, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά εγγύτερα στις τουρκικές ακτές. Οι έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τον χαρακτήρα αναζήτησης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Παρακολουθείται στενά, ενώ η ελληνική πλευρά προχώρησε σε ένα είδος αντιπερισπασμού, ( και αποπροσανατολισμού των ηλίθιων υπηκόων της ). Έρευνες ανατολικά της Σαμοθράκης στα διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα ξεκίνησε το ελληνικό σκάφος «Φιλία», που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Το ελληνικό σκάφος παρακολουθείτε από τουρκική ακταιωρό! Πρόκειται για την πρώτη ελληνική απάντηση του είδους. Άντε τώρα να βγούμε και στους δρόμους να πανηγυρίσουμε που θα κάνουμε έρευνες στα…. χωρικά μας ύδατα ?

Το «Πίρι Ρέις» δεν έχει εισέλθει ακόμα στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ( ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ…ΒΑΖΕΛΙΝΗ ) είπε επιβεβαιώνοντας ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν». (Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ).

Σε ότι αφορά το επίπεδο της κλίμακας των ελληνικών αντιδράσεων και σε αντιδιαστολή με ότι έγινε το 1987 και τις ενέργειες της τότε κυβέρνησης είπε με νόημα ότι «Εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε στο Mea Culpa».( Απλά θα περιμένουμε να μας γαμίσουν από όλες τις τρύπες, και μετά θα επιδώσουμε νότα διαμαρτυρίας, διότι μας έκαναν …πούστηδες χωρίς να ….υπογράψουμε) . Να μην μας περάσουν και για μαλάκες.

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας ξεπερνούν κατά πολύ την ανοχή μας», Θα με κάνουν να κάνω έξωση στον τούρκο πρόξενο στις Βρυξέλλες από την βίλα μου. σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και συμπληρώνει: «Χρειάζεται απάντηση ανάλογη και ισοδύναμη με την πρόκληση». Θα του αυξήσω στα ύψη το …νοίκι που μου δίνει.

«Η Τουρκία επαναλαμβάνει παλαιές αμαρτίες». Μπορεί να έκανε τα φιλαράκια μου συνεταίρους σε ιατρικά κέντρα στην πόλη και αλλού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάρουν και το αιγαίο ..τσάμπα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με την έξοδο του σκάφους «Πίρι Ρέις» στη θαλάσσια περιοχή Καστελλόριζου-Ρόδου.

«Η Τουρκία σήμερα με την έξοδο του “Πίρι Ρέις” για θαλάσσιες έρευνες στην περιοχή Καστελόριζου-Ρόδου, και με εκπεφρασμένη πρόθεση να εισέλθει το σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζει τα παραχωρημένα έξαλλου κυριαρχικά δικαιώματα της

Πρόσθεσε δε: «Με τη στάση της αυτή, η Τουρκία δυναμιτίζει τις διερευνητικές συνομιλίες για τον καθορισμό της μίζας που θα πάρουμε για το ξεπούλημα.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν θα υποχωρήσουμε; Αφού οι κυβερνήσεις μας έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει για αυτές τις μαύρες εξελίξεις. Πόσο κάφροι είναι μερικοί που δεν καταλαβαίνουν, ελπίζουν, και συνάμα κοροϊδεύουν τους εαυτούς, αλλά και τους υπόλοιπους . Είπαμε τέλος η Ελλάδα, η εθνική κυριαρχία και οι διάφορες τέτοιες μπούρδες. Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν οι πολίτες. Είναι δυνατόν να μιλάμε για Ελλάδα και Έλληνες, με εβραίους, και αμερικανούς, στην κυβέρνηση; Τόσο μαλάκες μας έκαναν με τα… ψεκάσματα τους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails