Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ευτυχώς για πολλούς, δεν εφαρμόζονται στην …Ελλάδα .


Εάν εφαρμοζόταν στην Ελλάδα θα έπρεπε οι ποιο πολλοί να ήταν… εκατόγχειρες για να ανταποκριθούν στις «ανάγκες» τους. Από πουτάνες για …λιθοβολισμό δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι έχουμε πολλές… εισαγόμενες μοντέλες.

Το «οφθαλμός αντί οφθαλμού» αποφάσισε να εφαρμόσει δικαστήριο του Ιράν, το οποίο διέταξε το Σάββατο τον ακρωτηριασμό του ενός χεριού ενός άνδρα που καταδικάστηκε για κλοπή. Η εφημερίδα Κεϊχάν ανέφερε ότι ο ακρωτηριασμός έγινε στην πόλη Μαλαγιέρ του δυτικού Ιράν, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ισλαμική τιμωρία για κλέφτες κατά συρροή, που είχε όμως χρόνια να εφαρμοστεί.

Οι δικαστές στο Ιράν τα τελευταία χρόνια απέφευγαν να επιβάλλουν τις παραδοσιακές ποινές λόγω των αντιδράσεων της διεθνούς κοινής γνώμης, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές εκδίδονται τέτοιες αποφάσεις.

Πάντως πέρυσι η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι από εδώ και στο εξής τα χέρια των κλεφτών θα «κόβονται», στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη μείωση της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Η εφαρμογή μιας αυστηρής εκδοχής του ισλαμικού νόμου στο Ιράν --το κόψιμο χεριών, ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου για την μοιχεία, η εκτέλεση ανηλίκων-- προκαλεί έντονες επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails