Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

“Χτύπησαν” την Ρωσία με το HAARP οι Αμερικάνοι;


Καθώς οι Μοσχοβίτες υποφέρουν από υψηλές θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι, ένας Ρώσος πολιτικός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χρησιμοποιούν όπλα αλλαγής του κλίματος, προκειμένου να αλλάξουν τις θερμοκρασίες και τις αποδόσεις των καλλιεργειών στην Ρωσία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας. Σε ένα πρόσφατο άρθρο, ο Andrei Areshev, αναπληρωτής διευθυντής του Ρωσικού Ιδρύματος Στρατηγικής και Πολιτισμού,(Russian Fund of Strategic Culture - φώτο), έγραψε, «Αυτή την στιγμή, τα όπλα του κλίματος μπορεί να φτάνουν τον στόχο τους και μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προκαλούν ξηρασία, να καταστρέφουν καλλιέργειες, και να προκαλούν διάφορα ανώμαλα φαινόμενα, σε ορισμένες χώρες ".

Το άρθρο κυκλοφόρησε σε πολλά έντυπα σε όλη τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων και του “International Affairs,” («Διεθνείς Σχέσεις»),ενός περιοδικού που εκδίδεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

(Το άρθρο του ‘Climate Weapons. More Than Just a Conspiracy Theory?’, δηλ. ‘Κλιματικά όπλα। Περισσότερο από θεωρίες συνομωσίας;’ μπορείτε να το δείτε στο http://www.globalresearch.ca/).Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο RFE / RL, ο Areshev φάνηκε να υποχωρεί από τους ισχυρισμούς του που έγραψε στο άρθρο του, λέγοντας ότι απλώς παρουσίασε μια θεωρία.



«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να πω πως ότι γράφτηκε στο άρθρο μου, ακόμη και οι τοποθεσίες, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ισχυρισμό ότι αυτή είναι η οριστική αλήθεια. Είναι, αν θέλετε, μία εικασία, με άλλα λόγια, ο ορισμός μιας υπόθεσης», δήλωσε ο Areshev. Η Μόσχα βρίσκεται κάτω από πνιγηρές θερμοκρασίες ρεκόρ. Στις 29 Ιουλίου η Μόσχα υπέφερε την πιο καυτή ημέρα από ποτέ, με την θερμοκρασία να χτυπάει τους 39 βαθμούς.

Αλλά η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που ταλαιπωρήθηκε από ένα κύμα καύσωνα το φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έζησαν θερμοκρασίες ρεκόρ. Στις 24 Ιουλίου, η θερμοκρασία στη Washington, DC, χτύπησε τους 37,7 βαθμούς, και η τοπική υπηρεσία καιρού εξέδωσε, για πρώτη φορά, προειδοποιήσεις θερμότητας, αυτό το καλοκαίρι. Ο Areshev συμφωνεί ότι και στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξε ζέστη, αλλά σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ πιο νότια από τη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν αποτελούν τόσο μεγάλη έκπληξη εκεί.

Η Αμερικάνικη Εθνική Διεύθυνση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, όμως, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι οι θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν οι υψηλότερες από ποτέ, από τότε που άρχισε η παρακολούθηση της θερμοκρασίας του πλανήτη το 1880.

Θεωρίες συνομωσίας

Στο άρθρο, ανέφερε την υποψία του σχετικά με το πρόγραμμα HAARP, (High-Frequency Active Aural Research Program) που χρηματοδοτείται από το Αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας και το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας.

Το HAARP, για το οποίο γίνεται αναφορά από τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, αναλύει την ιονόσφαιρα και επιδιώκει να αναπτύξει τεχνολογίες για την βελτίωση των ραδιοεπικοινωνιών, την επιτήρηση και τον εντοπισμό πυραύλων. Ο Areshev γράφει, ωστόσο, ότι ο αληθινός του στόχος, είναι η δημιουργία νέων όπλων μαζικής καταστροφής, «ώστε να θα αποσταθεροποιηθούν τα περιβαλλοντολογικά και γεωργικά συστήματα στις χώρες."

Επίσης, το άρθρο του Areshev κάνει αναφορά σε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, με την ονομασία ‘X-37B’, που είναι δοκιμαστικό ρομποτικό διαστημικό όχημα που το Πεντάγωνο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 (βλέπε άρθρο ΕΔΩ). Το Πεντάγωνο θεωρεί το X-37B ένα πρωτότυπο για ένα νέο είδος "διαστημικού αεροπλάνου" που θα μπορούσε να μεταφέρει ανθρώπους και εξοπλισμό προς και από τους διαστημικούς σταθμούς. Ο Areshev, ωστόσο, θεωρεί ότι το X-378 κουβαλάει «όπλα λέιζερ» και θα μπορούσε "να είναι ένα βασικό όπλο αλλαγής του κλίματος στο οπλοστάσιο του Πενταγώνου.

Το Πεντάγωνο δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για κάποιο σχολιασμό.

Ο Areshev επίσης, αναφέρει την προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει βροχή και πυκνή συννεφιά για να εμποδίσει τις προσπάθειες εφοδιασμού του Βιετναμέζικου στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Επέμεινε, ωστόσο, ότι δεν είναι οπαδός θεωριών συνωμοσίας. "Τα σχόλια μου δεν έγιναν προκειμένου να κατηγορήσω τις Ηνωμένες Πολιτείες ή κάποια άλλη χώρα, για συνειδητή επιρροή στην Ρωσία", δήλωσε ο Areshev. "Αυτό θα ήταν εντελώς γελοίο." Ερωτηθείς για το εάν ή όχι η Ρωσία κάνει επίσης πειράματα με τις μεθόδους ελέγχου του κλίματος, ο Areshev είπε ότι εφόσον δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προγράμματα.

Πηγή

http://redskywarning.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails