Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Άρχισαν τα..όργανα για τον Γρηγορόπουλο


Οι πρώτες αφίξεις Ιταλών, Δανών και Ολλανδών αντεξουσιαστών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, με αφορμή την θλιβερή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Μέχρι τώρα έχουν καταφθάσει περισσότεροι από 100 νεαροί διαδηλωτές, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου των Σπάτων, αλλά και ακτοπλοϊκώς, χρησιμοποιώντας το λιμάνι της Πάτρας. Οι αντεξουσιαστές φιλοξενούνται σε κτήρια της πρωτεύουσας που κυρίως τελούν υπό κατάληψη, αλλά και σε φοιτητικές εστίες.

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης κοντά στη Νομική Σχολή Αθηνών μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιάννη Δημητράκη ο οποίος δικάζεται την επόμενη εβδομάδα για την ένοπλη συμπλοκή στην οδό Πανεπιστημίου, μετά τη ληστεία που διέπραξαν οι "Ληστές με τα μαύρα" το 2006, στην Εθνική Τράπεζα. Περίπου 500 άτομα ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Βικτωρίας από τα οποία τα 150 περίπου έφθασαν στην οδό Ακαδημίας, όπου και άρχισαν να διαλύονται. Μικρή ομάδα όμως αγνώστων προκάλεσε φθορές σε ένα αυτοκίνητο, σε δύο στάσεις λεωφορείων και κάδους απορριμμάτων.

Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περίπου δέκα προσαγωγές ενώ μία 26χρονη είχε επίσης οδηγηθεί για εξακρίβωση στοιχείων στην Ασφάλεια πριν τη συγκέντρωση, στην Πλατεία Βικτωρίας. Η αστυνομία χρειάστηκε επίσης να κάνει χρήση τριών χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, όταν άτομα που βρίσκονταν στην ταράτσα του κτιρίου της Νομικής πέταξαν πέτρες. Σύμφωνα με καταγγελία, αστυνομικοί χτύπησαν τρεις έφηβους διαδηλωτές στην οδό Ασκληπιού, στο ύψος του Αγίου Νικολάου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails