Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Τα διαλυμένα όνειρα της κοράκλας του αποστάτη .


Δημήτρης Τσιούφος, εφημερίδα Ημερησία

"«Πολεμική» παρέμβαση Μητσοτάκη"

"Η χθεσινή παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα αίτια και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, προκάλεσε την έντονη δυσφορία όχι μόνο της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, αλλά και της απελθούσας καθώς ήταν σαφείς οι αιχμές του επίτιμου και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.
Στόχος
Στελέχη του στενού περιβάλλοντος του πρόεδρου της ΝΔ σημείωναν χθες πως επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη ήταν να προηγηθεί και να προκαταλάβει τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά, λίγες ώρες πριν τις απογευματινές εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου και μία ημέρα πριν τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κ. Παπούλια.
Οι ίδιοι άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι η κίνηση αυτή είναι συνέχεια της άρνησης της Ντ. Μπακογιάννη να αποδεχθεί την πρόταση του Αντ. Σαμαρά για την ανάληψη συγκεκριμένου ρόλου στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και σημείωναν πως «δεν είναι τυχαία η ιδιότητα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει τη γραπτή του δήλωση», καθώς χρησιμοποιεί τον τίτλο του πρώην πρωθυπουργού και όχι αυτόν του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., δείχνοντας- όπως εκτιμούσαν- μια πιθανή προσπάθεια αποστασιοποίησής του από το κόμμα, η οποία ενδεχομένως να γίνει ακόμη πιο σαφής το επόμενο διάστημα...

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, εφημερίδα Έθνος

"Ο καθένας τον δρόμο του"

"Χρόνια τώρα η κυρίαρχη λογική των μέσων ενημέρωσης στις περιπτώσεις εσωκομματικών συγκρούσεων λέει πως το βάρος της ευθύνης για την «επόμενη μέρα» πέφτει στους ώμους του νικητή, ο οποίος θα πρέπει να βρει και ν αναγνωρίσει ρόλο στον ηττημένο. Τόσο πριν όσο και μετά την αναμέτρηση Σαμαρά-Μπακογιάννη είχα υποστηρίξει ότι ισχύει το αντίθετο. Η δουλειά του νικητή δεν είναι να εξευμενίσει τον ηττημένο, αλλά να κάνει όσα κρίνει σωστά για να βάλει το κόμμα στον σωστό δρόμο...
Κι εκείνο που επίσης διαπιστώνω είναι πως η ηττημένη δείχνει περισσότερο τη διάθεση να διαφοροποιηθεί παρά ν' αποστασιοποιηθεί απ όσα ενδεχομένως δεν της αρέσουν.

Γιώργος Δελαστίκ, εφημερίδα Έθνος

Όπως γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ στην ίδια εφημερίδα, είναι σχεδόν οριστικό ότι η Ντ. Μπακογιάννη δε θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

"Άλυτο το δίλημμα της Nτόρας"

"Ελάχιστα έχει συζητηθεί το γεγονός ότι η ήττα της Nτόρας Mπακογιάννη από τον Aντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της NΔ έχει σηματοδοτήσει όχι απλώς ένα σοβαρό πλήγμα στους πολιτικούς της σχεδιασμούς, αλλά κάτι πολύ σοβαρότερο: το οριστικό τέλος των πρωθυπουργικών της φιλοδοξιών!...
Kακά τα ψέματα ρεαλιστικά αντιμετωπίζοντας την κατάσταση, μόνο σε κάτι τέτοιο μπορεί να ελπίζει πλέον ως στέλεχος της NΔ. Kαι μάλιστα όχι σε κάποιο κορυφαίο υπουργείο (Εξωτερικών, Οικονομίας, Άμυνας κ.λπ.) Όσο υποκριτική και αν ήταν επί της ουσίας, συνδυαζόμενη με τις παρασκηνιακές πιέσεις, απέδωσε τα μέγιστα. Kατέστησε στο τέλος τον τέως πρωθυπουργό σύμμαχό της και την έφερε σε απόσταση αναπνοής από την κατάληψη της αρχηγίας της NΔ.
Τώρα όμως πρέπει να κινηθεί στα όρια της κομματικής νομιμότητας για να διασφαλίσει τον ρόλο που θέλει - κάτι που ίσως της στοιχίσει το κεφάλι της.

ΙΧΝΟΣ: Εμείς λέμε ότι ίσως δεν έχει καταλάβει ότι τέλειωσε η πολιτική της υπερ-φιλοδοξία για πρωθυπουργίνα ,αλλά που θα πάει θα το καταλάβει από τις μελλοντικές εξελίξεις. Ευτυχώς πήγε στον κάδο απορριμμάτων και όχι της «ανακύκλωσης».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα αυτη η δημοσιογραφος η Κοραη ειναι βουλευτης της ΝΔ και λαμβανει μερος στην κοινοβουλευτικη ομαδα της ΝΔ ??

Related Posts with Thumbnails