Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

« Yπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο ; »


Μια μακάβρια υπόθεση διερευνά από το πρωί η Αστυνομία. Άγνωστοι, σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σωρό του. ΚΑΠΟΙΟΙ άθλιοι με ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ εισήλθαν χτες βράδυ στο Κοιμητήριο της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, άνοιξαν τον τάφο του ΤΑΣΣΟΥ, ΕΚΛΕΨΑΝ το φέρετρο και εξαφανίστηκαν! Στο νεκροταφείο Δευτεράς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Ήδη έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Στο χώρο βρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, άγνωστοι, στη διάρκεια της νύκτας άνοιξαν τον τάφο του. «Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ανθ.Λυκαύγης

Η γνωστοποίηση του πρωτοφανούς γεγονότος έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή κοινή γνώμη. Σοκαρισμένη η οικογένεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει σπεύσει στο νεκροταφείο, όπου επίσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες.

Την πληροφορία για το μακάβριο γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί, ενώ κατά άλλες πληροφορίες το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί πρώην μέλος της φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου, που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι.

Συγκλονισμένος από την είδηση τη σύλησης του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι πρόκειται «για μια απαράδεκτη, ιερόσυλη, ανήθικη και καταδικαστέα ενέργεια που πλήττει τα ήθη, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας, το σεβασμό μας στους νεκρούς». Aυτή η ενέργεια προκαλεί αποτροπιασμό και αναστάτωση και πλήττει την ενότητα του λαού μας που τόσο αναγκαία είναι στο εσωτερικό μας μέτωπο. «Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ήρεμος μπροστά σε αυτή την προβοκάτσια. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την πράξη διαφορετικά», ανέφερε. Ερωτηθείς εάν ο Αρχηγός της Αστυνομίας του ανέφερε ποιός ή ποιοί το έκαναν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η διερεύνηση είναι στα αρχικά στάδια και δεν είναι αρμόδιος να ανακοινώνει πιθανά ευρήματα, τα οποία μπορεί και να μην υπάρχουν.

«Μακάρι να υπάρξουν, μακάρι 1000 φορές να υπάρξουν, γιατί προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό μέτωπο και την πολιτικο-κοινωνική μας ζωή». Είναι μια ειδεχθής πράξη, σημείωσε, «μια πράξη που προκαλεί πραγματικά έκπληξη και απέχθεια. Ειλικρινά, είναι πράξη βαρβαρότητας, προσβολής στον πολιτισμό μας».

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός πρώην συνεργάτης του Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, δηλώνοντας: «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό».

Σε δήλωσή του o επί σειράν ετών στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος επικοινωνίας της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ανθος Λυκαύγης σημειώνει: «Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση. Είναι φοβερή αθλιότητα, απίστευτη για την Κυπριακή ιδιοσυγκρασία, η οποία στέκεται πάντοτε με απόλυτο, ευλαβικό σεβασμό απέναντι στη μνήμη ενός νεκρού. Είμαστε όλοι περιδεείς μπροστά σε αυτή την άθλια σκύλευση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Το θεωρώ αδιανόητο». σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ αναφέρει. ”ο βανδαλισμός τούτος σε βάρος του μεγάλου Ηγέτη της πατρίδας μας δεν πρόκειται να πτοήσει το λαό μας, ούτε και να μειώσει τα αισθήματα της αγάπης, της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο”. Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το κοιμητήριο , χαρακτήρισε «γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου». Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.

- Σήκωσαν τη γρανιτένια πλάκα
- ‘Έριξαν ασβέστη για να κρύψουν τα ίχνη τους
- Τουλάχιστον 6 οι δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες στην μακάβρια αυτή πράξη συμμετείχαν τουλάχιστον 6 άτομα αφού ο τάφος δεν είχε καταστραφεί αλλά ανοιχθεί κανονικά.
Μάλιστα οι βέβηλοι κάλυψαν τα ίχνη τους ρίχνοντας παντού ασβέστη. ‘Έτσι οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να έγινε από κάποιον ψυχικά διαταραγμένο.

Έρευνες Αστυνομίας για βεβήλωση τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου

Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου

Εντατικές έρευνες για την ανεύρεση της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

Συγκλονισμένη η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλου

1ο Ετήσιο Μνημόσυνο Τάσσου Παπαδόπουλου

Ελεύθερα τα τρία άτομα που ανακρίθηκαν

Προς πολλές κατευθύνσεις οι έρευνες για τη σύληση

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού σταθμού ΡΙΚ, η Κυπριακή Αστυνομία αξιολόγησε πληροφορίες, που ανέφεραν ότι στην περιοχή του κοιμητηρίου είχε θεαθεί τα ξημερώματα νοσοκομειακό όχημα της Εθνικής Φρουράς και ένα μαύρο όχημα με τρεις επιβάτες.

Λόγω της ιδιότητας των τριών, στις ανακρίσεις συμμετέχουν και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Παράλληλα, αξιολογούνται πληροφορίες ότι γύρω στα 150 άτομα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" έφτασαν στην Κύπρο για να προκαλέσουν επεισόδια στον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ για το παγκύπριο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εξετάζεται κατά πόσο η άφιξή τους έχει οποιαδήποτε σχέση και με τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου ή την αυριανή πρώτη επέτειο του θανάτου του και το μνημόσυνό του.

Όπως μεταδίδει η κυπριακή ραδιοτηλεόραση, τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις, καθώς δεν και χρησιμοποιήθηκε μηχανοκίνητο μέσο για να σηκωθεί η -βάρους 250 κιλών- ταφόπλακα. Επιπλέον, δεν φέρει ίχνη βανδαλισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία πρώτη ανάλυση των γεγονότων
όπως αυτά μεταδίδονται από την
Κύπρο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι
η βέβηλη πράξη είναι έργο των
Αγγλικών Μυστικών Υπηρεσιών που
δρουν πάντοτε ανενόχλητες επί του
Κυπριακού εδάφους.
Ούτε έργο Ελλήνων είναι, ούτε έργο
Τουρκων. Οι τελευταίοι μάλιστα ,
κανένα συμφέρον δεν μπορούν να
έχουν από την δικαιολογημένη μήνι
των Ελλήνων εναντίον τους, στην
περίπτωση που θα αποκαλύπτοταν ότι
δικό τους έργο ήταν η αποτρόπαιη
πράξη.
Οι Αγγλοι προσπαθούν να εκφοβίσουν
τους Ελληνοκύπριους οπαδούς του
αειμνήστου Προέδρου Τάσσου Παπαδό-
πουλου και να δημιουργήσουν τις
ψυχολογικές συνθήκες που απαιτούν-
ται γιά την επιβολή ενός νέου και
"βελτιωμένου" Σχεδίου Αννάν στην
Μεγαλόννησο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΜΟΝΟΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ
ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟ-
ΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ (ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 5-6
ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΑΒΡΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗ
ΤΑ)ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΛΥΤΡΑ ΑΠΟ
ΚΑΝΕΝΑΝ.
Η ΠΡΑΞΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ
ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ
ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗ
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ
BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
ΚΥΠΡΟ.

Related Posts with Thumbnails