Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αποχωρούν τέσσερις βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ



Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΝ μετά την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από το συνέδριο. Μετά την ουσιαστική διάσπαση που επήλθε στον ΣΥΝ με τα στελέχη της ανανεωτικής πλευράς υπο τον Φ. Κουβέλη να ζητούν την αποχώρηση του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ και την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να το αποδεχτεί, 4 από τους 5 βουλευτές του ΣΥΝ που πρόσκεινται στην ανανεωτική πτέρυγα πιθανότατα τη Δευτέρα θα δηλώσουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Πρόκειται για τους Κουβέλη, Τσούκαλη, Λεβέντη και Ψαριανό ενώ ο πέμπτος της ομάδας ο Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει οτι θα παραμείνει μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, όπως αναμενόταν, στο συνέδριο του ΣΥΝ που αποτελεί μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανανεωτική πλευρά του Συνασπισμού με επικεφαλής της τον Φ. Κουβέλη είχε δηλώσει εδώ και καιρό ότι θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ ένα μόρφωμα και επιδιώκει την αποχώρηση του ΣΥΝ από αυτόν. Έτσι το Σάββατο στο συνέδριο, υπέβαλε ανοικτά αυτή την πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή και έτσι τώρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Μετά από όλα αυτά, Ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό γύρω στο 75% εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΝ όπως ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή. Όπως αναφέρεται, σε σύνολο 1356 εκλεγμένων συνέδρων οι 68 δεν παρέλαβαν κάρτα ενώ ψήφισαν συνολικά 1038. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε 785 ψήφους, 162 ήταν τα λευκά, 35 τα άκυρα, ενώ 56 ψήφους πήρε ο Γιώργος Βλαχογιώργος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στα τσακιδια να παει το μπουρδελοκομμα κ αυτο...

Related Posts with Thumbnails