Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

H Creta Farm …γίνεται… παράρτημα της Siemens;


Το όνομα Creta Farm για πολλούς σημαίνει απλά την ονομασία μιας εταιρίας αλλαντικών. Πίσω όμως από αυτό, κρύβεται μία επιχείρηση που γιγαντώθηκε αυξάνοντας κάθε χρόνο τα κέρδη της και έχει εξαπλωθεί πλέον και εκτός ελλαδικού χώρου. Εμείς εδώ όμως ανακαλύπτουμε πως πέρα από την σοβαρότητα που προσπαθεί να περάσει, υπάρχει κάτι που αμφιβάλουμε εάν μια σοβαρή και «αδέσμευτη» επιχείρηση θα έκανε. Κατά σατανική σύμπτωση έχει προσλάβει δυο Απομακρυνθέντα η αποχωρήσαντα πρωτοκλασάτα στελέχη της αμαρτωλής Siemens.Iδου η αναγγελία για την Πρόσληψη του τέως προσωπάρχη της σiemens στην creta farm κου ΙΩΑΝΝΗ ΡΙΖΟΥ.

Ο Ιωάννης Ρίζος, από το Νοέμβριο του 2009 κατέχει τις θέσεις του Senior Manager, Member of the Executive Committee of Creta Farm ΑΒΕΕ Greece και Director of the Human Resources & Administration Department στην Creta Farm.

Και δεύτερον η ανακοίνωση –ομολογία του αρχιλογιστή της Siemens στην εξεταστική της βουλής πως έχει προληφθεί ..και αυτός στην creta farm ? Την στιγμή που είναι σε πρόγραμμα προστασίας των εργαζομένων της SIEMENS .Χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε τίποτα, υπάρχει η εύλογη απορία. Γιατί ειδικά αυτά τα άτομα προσελήφθησαν; Δεν μπορούσε να βρει καταλληλότερα; O ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης) άφησε έναν υπαινιγμό λέγοντας όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω. « Δηλαδή, θεωρείτε εντελώς άσχετο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί άριστες σχέσεις με τους κυρίους μετόχους της Creta Farm.» Ισχύει αυτό; Δηλαδή προσλήψεις έγιναν με …άνωθεν παρέμβαση; Όλα αυτά τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Από τα πρακτικά της εξεταστικής για την Siemens http://olympia.gr/2010/04/17/siemens-25/

Παρακαλώ να προσέλθει ο επόμενος μάρτυς.

(Στο σημείο αυτό εισέρχεται στην Αίθουσα ο μάρτυς κ. Κυριάκος Μικές)

Κύριε μάρτυς, αν έχετε την καλοσύνη, πείτε μας το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας και την ιδιότητά σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Ονομάζομαι Κυριάκος Μικές. Διαμένω στην οδό Φιγαλείας 50, στην περιοχή Αδάμες της Νέας Κηφισιάς και εργάζομαι ως προϊστάμενος λογιστηρίου στην Creta Farm.

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Θα σας εξηγήσω όσο πιο περιληπτικά και επιγραμματικά μπορώ το ρόλο το δικό μου, αλλά και της Υπηρεσίας της οποίας ήμουν προϊστάμενος στη SIEMENS, δηλαδή της Διεύθυνσης Λογιστηρίου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Κύριε μάρτυς, γνωρίζουμε ότι έχετε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα προστασίας των εργαζομένων της SIEMENS και αυτό προφανώς δεν έγινε τυχαία ή επειδή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Πήγατε στη Γερμανία, μπήκατε στο πρόγραμμα, προκειμένου να προστατευθείτε από οποιεσδήποτε ιστορίες μπορούσε να σας δημιουργήσει η εταιρεία.

Τώρα, όσον αφορά στα δώρα για το Μητσοτάκη, κλπ, που είπατε, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να γίνει εκ προοιμίου μία διευκρίνιση. Για τα τιμολόγια τα οποία είδα εγώ, πουθενά δεν είναι εκδότης ή λήπτης η SIEMENS Α.Ε., της οποίας ήμουν Προϊστάμενος Λογιστηρίου. Εκδότης μπορεί να ήταν η SIEMENS ΤΗΛΕΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, η FUJITSU SIEMENS η οποία εμπορεύεται servers, κομπιούτερ, εκτυπωτές, laptop, κλπ, αλλά πουθενά δεν ήταν η SIEMENS Α.Ε. Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Μιλάμε για δύο διαφορετικές νομικές οντότητες, οι οποίες είχαν διαφορετικά λογιστήρια, διαφορετικούς υπευθύνους. Άρα, λοιπόν, πουθενά στα βιβλία της SIEMENS Α.Ε. που ήμουν εγώ δεν εμφανίζονταν αυτά τα τιμολόγια. Και ήταν φυσικό διότι ούτε εκδότης των τιμολογίων ήταν ούτε και λήπτης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γεώργιος Νικητιάδης): Κύριε μάρτυς, σας έχει ερωτήσει ο Εισαγγελεύς σε σχέση με τριάντα περίπου τιμολόγια που φέρουν ως παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή την Αικατερίνη Μητσοτάκη, κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέλω να μου πείτε αν υπάρχει άλλος πελάτης στο ιστορικό σας που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει αγοράσει τόσα πολλά πράγματα από την εταιρεία σας. Σας φαίνεται παράξενο αυτό ή όχι;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Πού δουλεύετε τώρα, κύριε Μικέ;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Στη CRETA FARMA.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Αν δώσω τώρα την κατάθεσή σας στην CRETA FARM, ξέρετε ότι δεν θα έχετε καθόλου καλή τύχη;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κύριε μάρτυς, στην εταιρία που δουλεύετε σήμερα τι θέση κατέχετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Είμαι προϊστάμενος λογιστηρίου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Εδώ στην Αθήνα ή στο Ρέθυμνο;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Χωροταξικά είμαστε στην Αθήνα, αλλά η έδρα της εταιρίας είναι στο Ρέθυμνο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κάνατε και άλλες εξυπηρετήσεις, όπως να πάτε ή να στείλετε να κατατεθούν λεφτά στην ALPHA BANK για να εξοφληθεί ένα τιμολόγιο; Κάνατε και τέτοιες εξυπηρετήσεις;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Δεν σας καταλαβαίνω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κάνατε, λέω και τέτοιες εξυπηρετήσεις όπως π.χ. να καταθέσετε χρήματα για την εξόφληση ενός απ’ αυτά τα τιμολόγια στην ALPHA BANK που ήταν κατά σύμπτωση απέναντι από το κατάστημα της SIEMENS; Δηλαδή κάποιος έφυγε από το γενικό λογιστήριο της SIEMENS –δεν ξέρω αν ήταν ο κ. Μικές ή κάποιος άλλος υπάλληλος, έχουμε κατάθεση όμως για το ποιος ήταν- πήγε στην ALPHA BANK ή σε μια τράπεζα απέξω –δεν ξέρω αν είναι η ALPHA BANK, θα μας πείτε εσείς- και κατέθεσε χρήματα για την εξόφληση τιμολογίου που προμηθεύτηκε πολιτικός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν το ξέρετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Όχι.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Υπάρχει κατάθεση σας πληροφορώ ότι η κατάθεση εξόφλησης του τιμολογίου έγινε από σας ως εξυπηρέτηση.

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Από μένα προσωπικός;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Λοιπόν, άλλους πολιτικούς και ποιους, είχατε πελάτες -ο όμιλος ολόκληρος- με οποιαδήποτε σχέση; Σας έδωσαν να ερευνήσετε τιμολόγια με τον ίδιο τρόπο, για άλλους πολιτικούς, για άλλα πρόσωπα;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Όχι, δεν θυμάμαι.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Μόνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλαδή.

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Να μου έχουν δώσει, ποιοι;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Με τον ίδιο τρόπο που σας έδωσαν αυτά τα τριάντα, που αφορούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κ.λπ., σας έδωσαν για άλλους πολιτικούς να ερευνήσετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Όχι, δεν θυμάμαι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Ευχαριστώ και εγώ, κύριε Παφίλη.

Κύριε μάρτυς, πότε προσληφθήκατε στην CRETA FARM;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ (Κυριάκος Μικές): Το Δεκέμβριο του 2009.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Δηλαδή, θεωρείτε εντελώς άσχετο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί άριστες σχέσεις με τους κυρίους μετόχους της Creta Farm. Να το θεωρήσουμε ως συμπτωματικό;

ΜΑΡΤΥΣ (Κυριάκος Μικές): Το ακούω πρώτη φορά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Το ακούτε πρώτη φορά.

Η κ. Μπουγάτσου έχει καταθέσει εδώ και το λέω με μία μικρή επιφύλαξη –θα το επιβεβαιώσω- ότι εσείς είσαστε το άτομο που κατέθεσε στην ALPHA BANK ένα ποσό, προκειμένου να εξοφληθεί ένα από τα τιμολόγια του κ. Μητσοτάκη στην ALPHA BANK, που ήταν απέναντι από το χώρο της εργασίας σας. Αληθεύει αυτό; Επειδή είναι κάτι που το πιστοποιούμε από την τράπεζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails