Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Διέγραψε τον..εισαγγελέα επι …Χούντας


O Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Παράλληλα, τον παραπέμπει στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Γ. Τραγάκη «με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος».
Αφορμή για τη διαγραφή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Μαρκογιαννάκη στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη και με τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ρίξαμε μια ματιά στο βιογραφικό του Χρήστου Μαρκογιαννάκη όπως παρουσιάζεται στο επίσημο site της Βουλής :

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Εισαγγελέας κατά το χρονικό διάστημα 1972-1980. Μέλος της Ν.Δ. από το 1980. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων 1980-1984. Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Χανίων (1986-1989). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας. Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης 2004-2006.

Το 1972 διορίστηκε εισαγγελέας ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξεως Χρήστος Μαρκογιαννάκης .

Το 1972 όπως όλοι γνωρίζουμε το καθεστώς ήταν δικτατορικό .

Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι διορίστηκαν επί Χούντας στο Δημόσιο . Αυτό δεν είναι απαραίτητα μεμπτό , αλλά

Για να διοριστεί όμως κάποιος εισαγγελέας σε ένα στρατιωτικό καθεστώς , είναι σαφές ότι πρέπει να είναι και αρεστός από το καθεστώς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails