Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Προτέκτορας.. στο…. προτεκτοράτο ο Παπούλιας ?




Επίτιμος Προτέκτορας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών αναγορεύθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τον κ. Παπούλια επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αυστριακός πρόεδρος της Ακαδημίας, Φέλιξ Ούνγκερ, οι καθηγητές και μέλη της Ακαδημίας, Σωτήρης Ράπτης και Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Αυστριακός πρέσβης στην Αθήνα, Μίχαελ Λίνχαρτ. «Κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας που ήρθαμε εδώ, να σας αποδώσουμε την ύψιστη διάκριση που διαθέτουμε, αυτήν του Επίτιμου Συγκλητικού - Σενάτορα, της προσωπικότητας δηλαδή που προφυλάσσει τα τεκταινόμενα της Ακαδημίας μας, προκειμένου να είσαστε Προτέκτορας της Ελλάδος», είπε ο καθηγητής Felix Unger. «Δεν είστε ο μοναδικός Προτέκτορας στην Ακαδημία μας», συμπλήρωσε. «Προτέκτορας είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο Gasparovic, ο Ciampi και ο πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας Fischer.

Ομολογώ ότι αυτόν τον ακαδημαϊκό τίτλο τoν αγνοούσα.
Ανοίγω το «Μείζον Ελληνικό Λεξικό» και στα σχετικά λήμματα δεν βρίσκω τον τίτλο: «προτέκτορας», αλλά το γνωστό προτεκτοράτο, το οποίο με τόση προσήλωση, ευθύνη και... σοβαρότητα υπηρετεί ο «επίτιμος προτέκτορας»!
Η Ελλάδα βιώνει τις τελευταίες στιγμές της υπόστασής της και ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος υπογράφει σιωπηλώς την πείνα του λαού της και τον ανασκολοπισμό της!
Συγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε, και εις ανώτερα!
Προσωπικά δεν αισθάνομαι υπερήφανος!

του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails