Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η νεολαία του ΛΑγΟΣ σε κρίση


Η κατάσταση στη νεολαία του ΛΑΟΣ μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ηγεσία και τα στελέχη προσπαθούν να μεταδώσουν μια ειδυλλιακή εικόνα οργάνωσης, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Όπως έχουμε αναφέρει, υπάρχει τεράστια δυσαρέσκεια τόσο για την επιβλητική αρχηγική παρουσία Καρατζαφέρη όσο και για τη στάση του κόμματος σε μια σειρά θεμάτων, κυρίως όσον αφορά το Μνημόνιο και τη στήριξη σε κυβέρνηση αλλά και πολιτικούς της ΝΔ. Παρά το ότι η ηγεσία του κόμματος και της νεολαίας έχει περιορίσει εξαιρετικά τις αρνητικές διαρροές από τα μέλη, ακούμε συνεχώς για παρεμβάσεις του γραφείου του προέδρου Καρατζαφέρη στη λειτουργία της ΝΕΟΣ. Κύριος μοχλός των παρεμβάσεων είναι, μαθαίνουμε, η ιδιαιτέρα του Γιώργου Καρατζαφέρη, κ. Κοκκίνου, που έχει άποψη για όλα τα θέματα νεολαίας, μια και η ίδια είναι νέα! Το κόμμα φαίνεται ότι παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές ανησυχίες των μελών της νεολαίας, θέλει «απολιτίκ» και λάιφ στάιλ δράσεις, με τα αντίστοιχα άτομα. Ο πρόεδρος του κόμματος ακούμε ότι λέει πως ο ίδιος φέρνει τις ψήφους και όχι η οργανωμένη προσπάθεια, ακόμη και σε επίπεδο σχολών και φοιτητικών εκλογών. Δεν είναι άλλωστε άσχετο της οργανωτικής και πολιτικής αδυναμίας της ΝΕΟΣ το γεγονός ότι η ηγεσία διορίζεται απευθείας από τον πρόεδρο του κόμματος χωρίς διαδικασίες, ότι οι περισσότεροι στο διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΟΣ είναι πάνω από 30 ετών και ότι αντιπρόεδρος έχει υπάρξει και 38άρης. Επίσης σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι ανεστάλη η έκδοση του επίσημου περιοδικού της νεολαίας, που διανεμόταν μαζί με την εφημερίδα «Άλφα Ένα». Η επίσημη δικαιολογία του κόμματος είναι η οικονομική στενότητα, αλλά λόγω όλων των άλλων θεμάτων δεν φαίνεται να πείθει… Οι πληροφορίες της στήλης ότι επίκειται αλλαγή στην ηγεσία ακούμε ότι μάλλον θα επιβεβαιωθούν. Το κόμμα ωστόσο δεν έχει αποφασίσει αν θα γίνει αυτό αμέσως ή λίγο αργότερα μέσα στον χρόνο. Ο νυν πρόεδρος, ο οποίος έχει μεγάλη οργανωτική εμπειρία, θα περάσει στο κόμμα και θα βοηθήσει στο αντίστοιχο πεδίο. Αλλαγές φυσικά θα γίνουν και στο φοιτητικό, μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις.

Εξελίξεις στο φοιτητικό
Για προσωπικούς λόγους μαθαίνουμε ότι παραιτήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, από τη διοίκηση της ΝΕΟΣ ο Γιάννης Πήλιουρας, υπεύθυνος φοιτητικού (ΦΟΣ) της καρατζαφερικής νεολαίας. Η παρουσία του τους τελευταίους μήνες (μετά την κρίση που ξέσπασε στη ΦΟΣ) είχε ορατά αποτελέσματα, καθώς κατάφερε μαζί με τον πρόεδρο της ΝΕΟΣ να κρατήσει τα στελέχη ενεργά στις σχολές. Πιθανότατα μάλιστα αν συνέχιζε, να είχε πολύ καλά αποτελέσματα του χρόνου, καθώς ακούμε ότι πληθαίνουν οι φοιτητές που θέλουν να ενταχθούν στη ΦΟΣ. Ωστόσο ακόμη κι αν δεν είχε προσωπικούς λόγους, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο του, καθώς το κόμμα μόνο υποστήριξη δεν προσφέρει στο φοιτητικό του. Είναι γνωστό άλλωστε το παράπονο των στελεχών της ΦΟΣ για την έλλειψη αναλογίας στην υποστήριξη που λαμβάνουν οι άλλες φοιτητικές παρατάξεις από τα κόμματά τους σε σύγκριση με τη δική τους. Πάντως ο Γιάννης Πήλιουρας είναι ένα στέλεχος με πλούσια δράση και αρθογραφία και η στήλη στοιχηματίζει ότι θα βρεθεί ξανά ενεργός στη νεολαία…

Παραιτήσεις στην περιφέρεια
Σε αντίθεση με τη δυσαρέσκεια προς τη στήλη επειδή έγραψε για αποχωρήσεις στη ΝΕΟΣ και στον ΛΑΟΣ, διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Τσιάρα, που ήταν υπεύθυνος της ΝΕΟΣ Κεντρικής Ελλάδος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στην επιστολή του καταγγέλλει τον ΛΑΟΣ για νεοφιλελεύθερη στροφή και για την υπερψήφιση του Μνημονίου. Τονίζει (γιατί άραγε τώρα;) την αντιδημοκρατικότητα και τον συγκεντρωτισμό του, με το σύνολο των περιφερειακών οργάνων να είναι διορισμένα από το προεδρικό περιβάλλον. Καταγγέλλει ότι η ΚΕ του κόμματος συνεδρίασε μόλις μία φορά σε ένα έτος, με τρεις μόλις ομιλητές. Μιλά για «κωλοτούμπες» και οπορτουνισμό (για ποιον χτυπά η καμπάνα;) και χαρακτηρίζει δεκανίκι της εκάστοτε κυβέρνησης το κόμμα του. Κάνει την αυτοκριτική του και μιλά για λάθος πολιτική επιλογή, ενώ διαχωρίζει (με αγάπη) τους αγωνιστές των πανεπιστημίων και των πεζοδρομίων από πλευράς νεολαίας, που με πάθος δίνουν τον αγώνα τους «παρά τα απαγορευτικά των κεντρικών». Η στήλη ακούει ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο κρούσμα αποχώρησης και θα έχουμε ρεπορτάζ μόλις προκύψουν νέα.

Από το ΠΑΡΟΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails