Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Όποιος δεν "υπακούει" …δολοφονείται


Ο τηλεοπτικός σταθμός Future του Λιβάνου, επικαλούμενος την ιρανική προεδρία, μετέδωσε ότι δέχθηκε βομβιστική επίθεση η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί, όπως μεταδόθηκε αρχικά από το συντηρητικό ιρανικό ιιστότοπο khabaronline.ir αλλά και ειδησεογραφικά πρακτορεία της Μέσης Ανατολής. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου παρά το οτι τα επίσημα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια τη διαψεύδουν

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya του Ντουμπάι μετέδωσε ότι ένας βομβιστής, ο οποίος και συνελήφθη, πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό προς την αυτοκινητοπομπή. Σύμφωνα το Al Arabiya, ο εκρηκτικός μηχανισμός χτύπησε αυτοκίνητο στο οποίο...
επέβαιναν δημοσιογράφοι και προσωπικό του προεδρικού γραφείου.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ωστόσο, το οποίο επικαλείται επίσημη ιρανική πηγή, η Τεχεράνη διαψεύδει ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ιρανού προέδρου. Σε προηγούμενο τηλεγράφημα γινόταν λόγος ότι κάποιος πέταξε χειροβομβίδα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αντίθετα, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, αναφέρει πως αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την ώρα που περνούσε ο Ιρανός πρόεδρος, ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι ένα άτομο έχει ήδη συλληφθεί.

Ο Αχμαντινετζάντ εμφανίστηκε σε απευθείας σύνδεση της ιρανικής τηλεόρασης σε αθλητική εγκατάσταση της πόλης Χαμαντάν στα δυτικά του Ιράν. Ο Ιρανός πρόεδρος φαινόταν καλά στην υγεία του και δεν έκανε καμία αναφορά στην επίθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails