Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Προσέξτε καλά γιατί θα γίνεται…. Τζωρτζάτοι ?


Αποφασισμένη φαίνεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στο θέμα της ιδιωτικοποίησης τομέων της ΔΕΗ σύμφωνα με τις απαιτήσεις της «Τρόικα» δήλωνε το απόγευμα της Τετάρτης ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο.

Και η είδηση επιβεβαιώνεται, καθώς την Πέμπτη συγκαλείται ειδική κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με όσα έλεγε η ίδια κυβερνητική πηγή, η απόσταση μεταξύ του τρόπου, με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα η κυβέρνηση και εκείνου των συνδικαλιστών ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι πολύ μεγάλη.
«Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν αντιληφθεί τι πρέπει να γίνει», ήταν ένα από τα σχόλια των κυβερνητικών παραγόντων που κάνουν λόγο και για «τελειωμένες νοοτροπίες».

Μία πρόταση της κυβέρνησης που φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι είναι μην να πουληθεί το 40% των μονάδων αλλά να πουλήσει ή ίδια η ΔΕΗ σε ιδιώτες το 40% της παραγόμενης ενέργειας, με δικαίωμα μεταπώλησης του ρεύματος από τους αγοραστές.

Από την απέναντι πλευρά, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ θεωρεί δεδομένο πως αν τεθεί θέμα πώληση θα αποτελέσει αιτία πολέμου με την κυβέρνηση. Πρώτη τους κίνηση θα είναι να κατεβάσουν το γενικό και να μπλοκάρουν την απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας.

Πιστεύει κάποιος ότι τελικά δεν θα πουληθεί με τον άλφα η βήτα τρόπο η Δ.Ε.Η; τότε είναι βαθειά …νυχτωμένος. Και ποιος θα φωνάξει; Εδώ δεν φώναξαν που ξεπούλησαν ολόκληρη την χώρα στην …Δ.Ε.Η θα κωλώσουν;

Όσο για το «δεν πουλιόμαστε» υπάρχει και το συμπλήρωμα… Αλλά …αγοραζόμαστε ?

Πάμε για νέους… Τζωρτζάτους στην …πιάτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails