Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακάλυψαν ομαδικό τάφο 700 συνεργατών των ΝΑΖΙ.


65 χρόνια μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στη Σλοβενία, με 700 περίπου άτομα τα οποία εκτελέστηκαν από αντιφασίστες, επιδιώκοντας εκδίκηση για την συνεργασία τους με τους Ναζί. Οι ερευνητές εξέταζαν ένα λάκκο σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Prevalje στο βορειοανατολικό μέρος της πόλης την περασμένη εβδομάδα και βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Χιλιάδες συνεργάτες των Ναζί εκτελέστηκαν από τους κομμουνιστές μετά τον πόλεμο? Σε πολλές περιπτώσεις, στα θύματα περιλαμβάνονται και αθώοι πολίτες. Οι Κομμουνιστικές αρχές στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η οποία περιελάμβανε και τη Σλοβενία μέχρι να διαλυθεί το 1991, υποβαθμίζουν τους μεταπολεμικούς φόνους, αν και έχουν ανακαλυφθεί και άλλοι μαζικοί τάφοι, από τότε που άρχισαν οι έρευνες. Ο νέος ομαδικός τάφος περιέχει όργανα ανδρών και γυναικών των οποίων τα χέρια είναι δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

"Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν? Μερικά φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από ένα εργαλείο, πιθανόν τσεκούρι", είπαν, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον μερικά από τα θύματα ήταν άμαχοι, με βάση τα είδη των υποδημάτων που φορούσαν.

Το 1999, εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν έναν τάφο με περίπου 1.000 πτώματα κατά την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου κοντά στο Maribor στη βορειοανατολική Σλοβενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails