Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχιλαμόγιο του Βατοπεδίου ο «δήμιος» ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ


Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, καταλογίζονται σημεία και τέρατα στον διοικητή της ΤτΕ που φέρεται να έχει εμπλακεί στις κύριες συναλλαγές της μονής ως διοικητής της Εμπορικής τράπεζας! Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σοβαρότατες αναταράξεις στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης αφού ο κύριος Προβόπουλος είχε συνυπογράψει το μνημόνιο μαζί με τον Κύριο Παπακωνσταντίνου!

Ήδη οι διεθνείς αγορές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή.

Αναλυτές πηγαίνουν ένα βήμα μακρύτερα θέτοντας υπό αμφισβήτηση και την εγκυρότητα του μνημονίου αφού εάν τεκμηριωθεί η εμπλοκή του προγενέστερα σε αξιόποινες πράξεις, η υπογραφή του ενδέχεται να μην θεωρηθεί δεσμευτική.

Διαβάστε τι έλεγε ο Μιχ. Καρχιμάκης για τον άνθρωπο που μαζί με τον Παπακωνσταντίνου κρέμασε την Ελλάδα στα μανταλάκια του ΔΝΤ!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ;

ΒΟΥΛΗ 19-1-2009

Αποσπάσματα από την OΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

KATA TH ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το όποιο, μέσα από όλες τις διαδικασίες διερεύνησης αποδεικνύεται υπερπολλαπλάσιο από ότι αρχικά είχε αναδειχθεί, αποτελεί επιχειρησιακά την επιτομή των Κυβερνητικών μεθόδων διαφθοράς, παραγωγής παράνομου πλουτισμού, συγκάλυψης και ατιμωρησίας.
Και αυτό γιατί οι συντονισμένες ενέργειες των Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 και μετά ήταν αχρείαστες και αδικαιολόγητες! Η σύμπραξη δικηγόρων, ΚΕΔ, ημετέρων συμβολαιογράφων στη σύνταξη προφανώς άκυρων και παράνομων συμβολαίων, αλλά και όλη η διαδικασία των ανταλλαγών, βάσει αδημοσίευτων και κρυφών Υπουργικών αποφάσεων, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη κεντρικού Κυβερνητικού συντονισμού.
Τα κέρδη των εμπλεκομένων επίσης ασύλληπτα!
Η σύμπραξη μοναχών, Κυβέρνησης και εποπτευόμενης από αυτήν κρατικής μηχανής παρήγαγε βαλίτσες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έφθαναν από μοναχούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
60.000.000 ευρώ καταθέσεις μόνο σε έναν λογαριασμό μεγάλης Τράπεζας σε μετρητά, ζεστό χρήμα.
110.000.000 ευρώ που προέρχονται από υπέρογκα δάνεια που εύκολα λαμβάνει η Μονή είναι οι μέχρι σήμερα αποκαλυφθείσες επενδύσεις της Μονής μέσω των εξωχώριων εταιρειών.
Αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ σε βαλίτσες και επιταγές με άγνωστους τελικούς αποδέκτες.
Αδιερεύνητα χρηματιστηριακά παιχνίδια.
Μέχρι και μετοχές του ΟΤΕ 30.000.000 ευρώ παίχθηκαν λίγο πριν τις εκλογές και πωλήθηκαν αμέσως μετά από αυτές.
Οργιώδες real estate πάνω στη δημόσια ακίνητη περιουσία, σε δάση και αρχαιολογικούς χώρους, από κατασκευαστικές των εξωχώριων εταιρειών και των αφανών μετόχων!

Γιατί, λόγου χάρη, δεν ελέγχεται ο ρόλος του κ. Προβόπουλου, επισκέπτη του Αγίου Όρους μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα (κατά το πρότυπο Καραμανλή), όταν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του σκανδάλου έρχονταν και έφευγαν από τις τράπεζες μέσα σε βαλίτσες;
Γιατί δεν ελέγχεται ως προς την ευνοϊκή δανειοδότηση 2 εκ ευρώ, που έδωσε, ως Διοικητής της Εμπορικής, στον Εφραίμ το 2005 για να αγοράσει η Μονή ακίνητο της Τράπεζας στον Κολωνό και μετά να το πουλήσει σε τρίτους ακριβότερα!
Ουσιαστικά με λεφτά της Τράπεζας που διοικούσε ο κ. Προβόπουλος η Μονή αγόρασε ακίνητο της ίδιας Τράπεζας και έκανε, αντ
΄ αυτής, επικερδές real estate με ξένα κόλλυβα, εισπράττοντας τα κέρδη!!

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/1fb9f951-6b8d-461b-84c8-9153d07d60a1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails