Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τον ενδιαφέρει η ….ευρωζώνη και όχι η… Ελλάδα.


Απίστευτη είναι η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών πως "ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 110 δισ. ευρώ δεν επαρκεί για να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές"

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Στην πραγματικότητα ο υπουργός δεν είπε κάτι που οι πολλοί Έλληνες γνώστες και μη οικονομικών φωνάζουν πριν ακόμα ψηφιστεί το μνημόνιο αφού γνώριζαν ότι με χρέος που ξεπερνά τα 700 δις αν προσθέσουμε και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και με ένα μνημόνιο που υπογράφηκε και προβλέπει ΑΥΞΗΣΗ του χρέους ως στα 400 δις από 300 που είναι σήμερα τα επόμενα 2-4 χρόνια.

Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ καμία περίπτωση ο Ελληνικός λαος να σηκώσει κεφάλι αφού θα αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και τους υπέρογκους τόκους των συγκεκριμένων δανείων πόσο μάλλον να εξοφλήσει τα ίδια τα δάνεια.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε παρόλα αυτά γι’ άλλη μια φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους σημειώνοντας πως μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν -ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΧΙ για την Ελλάδα αλλά.... καταστροφική για την ευρωζώνη.

"Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Θα υπάρξουν πολύ ευρύτερες συνέπειες για τη ζώνη του ευρώ αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους".

"Σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών κανένας επενδυτής δεν θα θέλει να επενδύσει σε άλλες περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ουσιαστική διάλυση της ενότητας της ευρωζώνης".

Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα πως η Ελλάδα είναι ένα οικονομικό (μεταξύ άλλων) πείραμα και ο λαός της τα πειραματόζωα που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα ευρωπαϊκά τέστ ή να πεθάνουν στην προσπάθεια, ενώ οι ξένοι παράγοντες άρχισαν να το ομολογούν όλο και πιο ανοιχτά ότι το καθεστώς υποτέλειας στο ΔΝΤ και την ΕΕ, στο οποίο μας οδήγησε η κυβέρνηση του Γιώργου Τσολάκογλου, θα έχει ως αναπότρεπτη κατάληξή του τη χρεοκοπία της Ελλάδας με τη μορφή της αναδιάρθρωσης του χρέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails