Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Να τα μετατρέψουν όσοι θέλουν, σε λέσχες καπνιστών τα μαγαζιά τους.


by Amynias

Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε ακόμη πλήρη γνώση του Νομοσχεδίου. Παρ’ολ’αυτά η παρακάτω πρόταση έχει θετικότατες πιθανότητες να τελεσφορήσει έστω και κατόπιν Δικαστικής Προστασίας. ΕΣΤΩ κι’ αν ο νόμος ρητώς το απαγορεύει ! Η πρόταση είναι απλή και κατανοητή και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΗ. Και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την μελετήσουν σοβαρά.


1) Ας πάρουμε παράδειγμα μια καφετέρια. Ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει μόνο καπνιστές ενήλικες πελάτες που να καπνίζουν στον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ του χώρο. Δεν είναι κατ αρχάς ανήθικο γιατί όλοι συναινούν και η πώληση των τσιγάρων, αλλά και το κάπνισμα υπό προϋποθέσεις δεν είναι (ακόμη ;) παράνομο.


2) Η καφετέρια πάντα με τους Δημοκρατικούς νόμους δίχως να χάσει το όνομα της ή τη θέση της μπορεί να τραπεί σε ... ...Club –ΛΕΣΧΗ καπνιστών ! Πως θα γίνει τώρα αυτό : Να «συναποκτήσει» και την ιδιότητα του “members club” κάτι σαν “video club” λεγόμενου αγγλιστί. Δηλαδή : Τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο της επιχείρησης είτε είναι ήδη μέλη ή αποκτούν τούτη την «ιδιότητα» με την επίδειξη της ταυτότητας τους και με μια τυπική συνδρομή 1 ή 2 ευρώ. Αυτόματα και αυτοί οι «νέοι πελάτες» αποκτούν την ιδιότητα του «μέλους» και αποδέχονται ως ενήλικες κατά τη παρουσία τους στον επαγγελματικό ψυχαγωγικό χώρο που μέσα σε όλα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ και το … κάπνισμα. Θεωρούν τους εαυτούς τους καπνιστές και αποδέχονται ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ να καπνίζουν στον συγκεκριμένο χώρο.


Ποιο Δικαστήριο βάσει του ίδιου Του Συντάγματος μας θα το απαγόρευε αυτό από τη στιγμή που πωλούνται νόμιμα τσιγάρα και καπνίζει νόμιμα κάποιος μέσα στο σπίτι του ;


3) Αυτό μπορεί να ισχύσει και σε εστιατόρια, ταβέρνες κλπ κλπ

Έχει απόλυτο δίκιο .Το έχουμε και εμείς ψάξει αυτό το θεμα. Εάν τα μετατρέψουν τα μαγαζιά τους όσοι θέλουν καπνιστές, σε λέσχες καπνιστών με μέλη, δεν μπορεί κανείς να τους κάνει τίποτα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι μαγαζάτορες δε θα το κάνουν γιατί απλούστατα ξέρουν ότι τότε δε θα πατάνε ούτε οι ίδιοι οι καπνιστές από τη βρωμιά.

Related Posts with Thumbnails