Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

« ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ » η διακήρυξη τους.



Φίλες και Φίλοι, Συμπολίτες, Πολίτες του Ηρακλείου

Συναντιόμαστε στον στίβο του αγώνα για το Ηράκλειο που μας αξίζει. Είμαστε απλοί πολίτες, ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι, αλλά όχι ουδέτεροι. Είμαστε ενεργοί κι υπεύθυνοι πολίτες με αγωνία για το μέλλον. Δεν διεκδικούμε χρίσματα από κομματικούς μηχανισμούς, αλλά την εμπιστοσύνη του Ηρακλειώτη που δεν θέλει να τον θεωρούν δεδομένο.

Συνθέτουμε τις ιδέες, τις δυνάμεις και τα οράματά μας για να παλέψουμε αποφασιστικά απέναντι σε πολιτικά κατεστημένα για ένα σκοπό: να χτίσουμε μια ομορφότερη γειτονιά, μια καλύτερη πόλη, μια δικαιότερη κοινωνία για τα παιδιά μας. Προσδοκούμε να αφήσουμε στο σκοτεινό χθες, το Ηράκλειο των συμφερόντων, των πελατειακών συναλλαγών, της ήσσονος προσπάθειας, του εύκολου πλουτισμού, του κενόδοξου και αδιέξοδου lifestyle. Αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε στο Ηράκλειο το φωτεινό αύριο της Παιδείας και του Πολιτισμού, της Αξιοκρατίας, της Ομαδικής Προσπάθειας, της Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, της Δυναμικής Διεκδίκησης.

Συμμετέχουμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Δήμου, με δυνατή φωνή απέναντι στην κεντρική διακυβέρνηση και ουσιαστική παρέμβαση στα προβλήματα του πολίτη. Άξονες της κοινής μας πορείας είναι η κρυστάλλινη εντιμότητα, η ανιδιοτελής θέληση για προσφορά και η αδιαπραγμάτευτη αποχή από ανίερες συμφωνίες και συμμαχίες με κάθε λογής συμφέροντα. Γνώμονες της συλλογικής μας δράσης θα είναι η ανάγκη για όραμα στην Νεολαία, για ασφάλεια στον Πολίτη, για ελπίδα στον Άνθρωπο. Οι νέοι μας καρκινοβατούν ανάμεσα στην έλλειψη προοπτικής και την τάση για φυγή. Οι συμπολίτες μας υποφέρουν από κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια, οι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται από κάθε είδους αδιέξοδα για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Συγκροτούμε μέτωπο αντίδρασης απέναντι σε όσους μας κλέβουν την ελπίδα, απέναντι σε όσους φυλακίζουν το μέλλον μας. Η παρουσία και συμβολή του Δήμου μας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, την αναγέννηση της εμπιστοσύνης και την ενεργή διαμόρφωση της επόμενης ημέρας, μπορεί και πρέπει να είναι ουσιαστική και δυναμική. Για να αποκαταστήσουμε τις αξίες της κοινωνίας μας, να επανακτήσουμε την γόνιμη σχέση εμπιστοσύνης του Δήμου με τους Δημότες και να εξασφαλίσουμε την ισόρροπη και δημιουργική ανάπτυξη της πόλης και της υπαίθρου.

Συνδιαμορφώνουμε την αξιόπιστη, έντιμη, ειλικρινή και ελπιδοφόρα πρόταση διεκδίκησης και νίκης για τον Δήμο Ηρακλείου. Για ένα Ηράκλειο όπως αξίζει και όπως θέλουμε να είναι. Το μεγάλο στοίχημα κάθε Ηρακλειώτη στις 7 Νοεμβρίου είναι η σωστή επιλογή. Η επιλογή που θα φέρει νέα πνοή και νέα δυναμική στο Ηράκλειο. Καλούμε κάθε Συμπολίτη να βαδίσει μαζί μας σε μια πορεία συλλογικής προσπάθειας και κοινωνικής προοπτικής.

Σε μια Πορεία στο Μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails