Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Eκαναν ρεσάλτο οι σιωνιστές πειρατές και στο Rachel Corrie


Αρχικά, το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό περιορίστηκε στη διακριτική συνοδεία του «Rachel Corrie» μέχρι τα διεθνή ύδατα, ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου. Τελικα όμως οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το Rachel Corrie, κοντά στην ακτή της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων. Και αυτή η κατάληψη, λίγες ημέρες μετά τη φονική επιδρομή στο τουρκικό σκάφος, έγινε σε διεθνή ύδατα. Το ιρλανδικό πλοίο, κατελήφθη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και να χρησιμοποιηθεί βία, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό. "Οι δυνάμεις μας επιβιβάστηκαν στο σκάφος, και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Όλα έγιναν χωρίς …..

βία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος। Σύμφωνα με μαλαισιανή πηγή, οι επιβαίνοντες δεν έχουν πειραχτεί και το πλοίο οδηγείται από τους ισραηλινούς στο λιμάνι του Ασντόντ. Ωστόσο, σύμφωνα με την οργάνωση Free Gaza, η εισβολή των Ισραηλινών στο πλοίο έγινε με χρήση βίας. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε τελικά από τις ισραηλινές αρχές 35 περίπου μίλα από τις ακτές της Γάζας. Στο «Rachel Corrie» επιβαίνουν μεταξύ άλλων και Μάρειντ Μαγκουάιρ, κάτοχος Νομπέλ Ειρήνης καθώς και ο Ντάνις Χάλινταυ πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Ισραήλ προσφέρθηκε να μεταφέρει την βοήθεια που μεταφέρει το Rachel Corrie στο λιμάνι του Ασντόντ και από εκεί οδικώς στη Γάζα, όμως οι ακτιβιστές επιμένουν ότι θα ελλιμενιστούν στον Παλαιστινιακό θύλακα.
Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια η οποία σκοτώθηκε από μπουλντόζα του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails