Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Δεν γνωρίζει η Υπουργός, τι ποιεί ο Υφυπουργός?


Έτσι λειτουργεί μια κυβέρνηση που είναι... πολιτικό μπουρδέλο?

Πρόταση που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Πανάρετος, αναφορικά με την κατάργηση των ΤΕΙ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επισήμανε πως δεν είχε γνώση επί του θέματος. Η πρωτοβουλία που έλαβε ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Πανάρετος, τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται ρύθμιση για την κατάργηση της βάσης του δέκα, να παραθέσει, δια της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.opengov.com), πρότασή του για αντικατάσταση των ΤΕΙ κατά το μοντέλο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δημιούργησε νέα προβλήματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Ως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση αυτή, που συνδέθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννη Πανάρετο, με το ζήτημα της βαθμολογικής βάσης του 10, προκάλεσε αντιδράσεις και προβληματισμό και στο χώρο των εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας το «Βήμα», που επικαλείται ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Πανάρετος, ενήργησε αυτοβούλως και δίχως να αποταθεί και να ενημερώσει κανέναν από τους προϊσταμένους του. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, σημείωσαν πως πρόκειται για «απόψεις ενός μπλόγκερ, που δεν απηχούν απόψεις ούτε του πρωθυπουργού, ούτε της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου».

«Δεν πρόκειται για προσωπικές μου απόψεις, αλλά για τις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, το 1995, στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος», σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Πανάρετος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα το «Βήμα».

Ερωτηθείς για το λόγο που επανέφερε τις ανωτέρω θέσεις, εξήγησε πως «απόψεις που εκφράστηκαν στο παρελθόν μπορεί να έχουν ενδιαφέρον σήμερα και μπορεί να δώσουν απαντήσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει σήμερα», ενώ σημείωσε πως δεν δύναται να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Πανάρετος, πρότεινε την κατάργηση των ΤΕΙ, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς και των ΙΕΚ, από τοπικά κολέγια που θα λειτουργούν ως παραρτήματα πανεπιστημίων και οι σπουδαστές τους, ύστερα από διετή φοίτηση, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταπηδήσουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails