Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Τους δούλεψε όλους ο Πάπαρδος για την Σταυρουλάκη ?


Σε ολοήμερο και ολονύχτιο θρίλερ εξελίχτηκε η πληροφορία που έλαβε χθες το πρωί η οικογένεια της 20χρονης φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη ότι το παιδί τους βρίσκεται σε Μοναστήρι στο Ηράκλειο. Οι γονείς και τα αδέλφια της εξαφανισθείσας από την προηγούμενη Πέμπτη φοιτήτριας, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τον ιερέα του ναού του Εσταυρωμένου Ηρακλείου, όπου με απόλυτα πειστικό τρόπο τους είπε ότι η κόρη τους είναι πολύ καλά στην υγεία της και βρίσκεται στην Μονή Αγίων Θεοδώρων και τους έκλεισε ραντεβού για τις 6 το απόγευμα, να συναντηθούν να τους δώσει λεπτομέρειες και να τους οδηγήσει στο παιδί τους. Η πληροφορία του ιερέα που γέμισε ελπίδα και ανακούφισε την οικογένεια της φοιτήτριας, αποδείχτηκε ότι ήταν παραπλανητική και όσα ο ιερέας τους ανέφερε υπήρχαν μόνο στην φαντασία του.

Οι γονείς της φοιτήτριας έσπευσαν στο Ηράκλειο με λαχτάρα να συναντήσουν το παιδί τους ενώ τους ακολούθησαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι. Στο ραντεβού τους με τον ιερέα-πληροφοριοδότη, εκείνος τους «κλείδωσε» στην εκκλησία και από τις 6 μέχρι τις 11 δεν τους έδινε καμία σαφή πληροφορία. Αντίθετα, ανακρίβειες και ασάφειες ήταν το περιεχόμενο των λόγων του.

Μάταια όλες αυτές τις ώρες ο πατέρας και τα αδέλφια της Αγγελικής με αγωνία τον παρακαλούσαν να τους πει που είναι το παιδί τους. Ο ιερέας φαίνεται ότι συνέχιζε το παραλήρημα του. Στη διάρκεια όλων αυτών των ωρών, κι ενώ είχε κάνει τον γύρο της Ελλάδας η είδηση ότι η Αγγελική βρέθηκε, κανείς δεν είχε ενημερώσει τουλάχιστον τις Αστυνομικές αρχές αν όντως βρέθηκε η φοιτήτρια έτσι ώστε να σταματήσουν οι έρευνες ή όχι.

Δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα ζητούσαν πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου χωρίς να μπορεί να δώσει πληροφόρηση αφού αν και περίμενε ένα τηλεφώνημα από την οικογένεια της εξαφανισμένης φοιτήτριας ώστε να ενημερωθεί για την ακρίβεια της πληροφορίας του ιερέα, τίποτε τέτοιο δεν συνέβη.

Έχοντας εξαπατηθεί η οικογένεια από του ιερέα την πλασματική πληροφόρηση κι επειδή εκείνος τους ζήτησε να μην έρθουν σε επαφή με την Αστυνομία, θεώρησαν καλό να υπακούσουν στο αίτημα του και μάλιστα απενεργοποίησαν τα κινητά τους. Στις 10.30 το βράδυ περίπου, έχοντας αντιληφθεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανόλης Παραβολιδάκης ότι κάτι δεν πάει καλά, έστειλε επείγον σήμα στην Διεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου να μεταβεί κλιμάκιο στο ναό του Εσταυρωμένου και να προσάγει τον ιερέα στην υπηρεσία προκειμένου να δώσει στην Αστυνομία εξηγήσεις σχετικά με την πληροφορία για την 20χρονη.

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ν. Μαρκάκης και παρουσία του στις 11 τη νύχτα μπήκαν οι αστυνομικοί στην εκκλησία και ζήτησαν από τον ιερέα να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια. Εκεί, αποκαλύφθηκε ότι όσα έλεγε για τον εντοπισμό της 20χρονης στη Μονή Αγίων Θεοδώρων, ήταν ψευδή και αβάσιμα. Ο πατέρας της εξαφανισμένης φοιτήτριας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια πληροφορία από τον ιερέα, που μας γέμισε χαρά. Η πληροφορία όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Περιμένουμε μήπως υπάρξει κάποια εξέλιξη ύστερα από την παρέμβαση της Αστυνομίας και του εισαγγελέα». Στις 12 τα μεσάνυχτα, 150 περίπου άτομα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της 20χρονης φοιτήτριας εξαγριωμένοι εισέβαλαν στην Μονή Αγίων Θεοδώρων όντες σίγουροι ότι η κοπέλα κρύβεται εκεί. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο εισαγγελέας και ο διοικητής Ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε αστυνομικό όχημα, έχοντας μαζί τους τον ιερέα, ο οποίος τούς είπε ότι θα τους πάει σε άλλο μοναστήρι, που γνωρίζει σίγουρα ότι βρίσκεται η φοιτήτρια. Μόλις όμως έφθασαν στο μοναστήρι του Μοχού που τούς υπέδειξε, αποκάλυψε στον εισαγγελέα και στον αξιωματικό ότι δεν είχε καμία πληροφορία για την αγνοούμενη, απλά πως είδε σε όραμα ότι η 20χρονη βρήκε καταφύγιο στη μονή. Πηγή: rethnea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails