Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Οπλοφορούν οι Χρυσαυγίτικες «ομάδες περιφρούρησης»;


Δύο άτομα μέσα σε ΙΧ τζιπ, έγιναν αντιληπτοί από πλήρωμα περιπολικού της Άμεση Δράσης να κινούνται ύποπτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού σταμάτησαν μπροστά σε ένα καφέ μπαρ. Ο συνοδηγός κατέβηκε και μπήκε τρέχοντας μέσα στο μπαρ, πήγε στην τουαλέτα και όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα έκρυψε μέσα στον κάδο απορριμμάτων ένα πιστόλι Zastava διαμετρήματος 9 μιλιμέτρ και με γεμιστήρα εννέα φυσιγγίων το οποίο όπως εξακριβώθηκε αργότερα του το είχε δώσει ο οδηγός.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη των δύο ανδρών και όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ύστερα από έλεγχο που έγινε στο τζιπ βρέθηκαν και φυλλάδια της “Χρυσής Αυγής” ενώ σήμερα το πρωί , με αφορμή την επεισοδιακή σύλληψη των δύο μελών της οργάνωσης έγινε και έρευνα παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού στα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” στην οδό Σωκράτους 48, στην Αθήνα, αλλά και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων χωρίς να βρεθεί κάτι.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Το πιστόλι απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails