Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Στο σφυρί τα ακίνητα της Καψής Α.Ε.», στην ΚΡΗΤΗ


Μέχρι και τα κουταλάκια του γλυκού… που χρησιμοποιούσαν οι επισκέπτες για τα λουκούλλεια γεύματα και τα χλιδάτα πρωινά στην πέντε αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα «ΚΑΨΗΣ» στην Αγία Πελαγία βγαίνουν τώρα στο «σφυρί», καθώς η εταιρία βρίσκεται καταχρεωμένη με υποθήκες εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες που δεν έχει να καταβάλει ένα χρέος 206.812 ευρώ για το οποίο κινήθηκε η διαδικασία κατάσχεσης!
Το άλλοτε πολυτελέστατο συγκρότημα, που έζησε μεγάλες δόξες τις προηγούμενες δεκαετίες φιλοξενώντας Συνόδους Κορυφής, αρχηγούς κρατών, διασημότητες της show-biz αλλά και βαρυσήμαντες προσωπικότητες του πνευματικού και οικονομικού χώρου σε παγκόσμια κλίμακα, σήμερα έχει κατασχεθεί και βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7 Απριλίου 2010 για το ευτελές ποσό, για τα δεδομένα μιας τέτοιας ξενοδοχειακής μονάδας, των 206.812 ευρώ, που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν να καταβάλουν στην ασφαλιστική εταιρία International Life, η οποία έχει κινήσει τη διαδικασία της κατάσχεσης! Στο «σφυρί» βγαίνουν ακόμη 21 ακίνητα που ανήκουν στους ίδιους ιδιοκτήτες, τα οποία σχεδόν έχουν απολέσει την πραγματική τους αξία από τις 30 προσημειώσεις που τα βαρύνουν. Σύμφωνα με την περίληψη της κατασχετήριας έκθεσης ακίνητων και κινητών που ανήκουν στην εταιρία με την επωνυμία «Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε.», δεν υπάρχει ούτε ένα ακίνητο της άλλοτε κραταιής εταιρίας στον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας που να μην έχει βάρη από προσημειώσεις δανείων, που ελήφθησαν από τράπεζες ελληνικές και ξένες και τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 εκατ. ευρώ! Έτσι, βγαίνουν στο «σφυρί» συνολικά 22 ακίνητα συνολικής έκτασης περίπου 108 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 82 στρέμματα αφορούν στην οικοπεδική έκταση εντός της οποίας βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα στην Αγία Πελαγία. Εκτός από τα 82,125 στρέμματα εντός των οποίων βρίσκεται η λαμπερή πέντε αστέρων και προσφάτως ανακαινισμένη και επεκταθείσα μονάδα «ΚΑΨΗΣ» στην Αγία Πελαγία, έχουν κατασχεθεί και θα βγουν στον πλειστηριασμό ακόμη 21 ακίνητα της ιδιοκτήτριας εταιρίας. Συνολικά πλειστηριάζονται 107 στρέμματα και 972 τετραγωνικά μέτρα ιδιοκτησίας της εταιρίας Τουριστικό Συγκρότημα ΚΑΨΗ Α.Ε.
Συνολικά τα 22 ακίνητα έχουν βάρη 88.530.803 ευρώ, 16.820.044 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και 3.229.520 εκατ. μάρκων Γερμανίας. Δηλαδή, οι προσημειώσεις για την εταιρία, που σήμερα χάνει το πολυτελές τουριστικό κατάλυμα, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ!

Αυτοί που επέλεγαν για διακοπές… πολλών αστέρων το «ΚΑΨΗΣ», τους κόστιζε ανά διανυκτέρευση όσο λαμβάνει μηνιαίο μισθό ένας δημόσιος υπάλληλος! !

Πηγή: tolmi.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails