Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Eχει σαλτάρει το μυαλό ορισμένων στην Κύπρο?


Βάνδαλοι σύλησαν τους τάφους τριών αρχιεπισκόπων τα ξημερώματα Νέο περιστατικό σύλησης τάφων στην Κύπρο αποκαλύφθηκε σήμερα. Πρόκειται για αρπαγή λειψάνων των Αρχιεπισκόπων Κυρίλλου Β΄ και του Σωφρόνιου του Γ΄ από το κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" οι βάνδαλοι μετακίνησαν και την ταφόπλακα του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου του Γ΄. Το νέο ανοσιούργημα σημειώνεται μόνο δύο εβδομάδες έπειτα από τον εντοπισμό του λειψάνου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, το οποίο είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου μια ημέρα πριν από την επέτειο του θανάτου του.

Ο βανδαλισμός των μνημάτων ανακαλύφθηκε σήμερα όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε πυρκαγιά στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα. Κατά τον έλεγχο του χώρου που έγινε έπειτα από το σβήσιμο της πυρκαγιάς διαπιστώθηκε ότι είχαν μετακινηθεί οι πλάκες από τα μνήματα των Αρχιεπισκόπων και σε δύο από αυτά έλειπαν τα οστεοφυλάκια του Κυρίλλου του Β’ και του Σωφρονίου του Γ’. "Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ανοσιούργημα, οι βέβηλοι μετακίνησαν τα οστά από τους δύο αυτούς τάφους, ενώ μετακίνησαν την ταφόπλακα και από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Γ’, χωρίς ωστόσο να πάρουν το οστεοφυλάκιο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός και πρόσθεσε ότι κάποιοι έχουν πολύ νοσηρά μυαλά.

Ο Σωφρόνιος ο Γ’, διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από το 1865 μέχρι το 1900, ο Αρχιεπίσκοπος Κύριλλος ο Β΄ από το 1909-1916.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Δικαιοσύνης μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αίτημα για λύτρα, ενώ οι αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την χρονική στιγμή που σημειώθηκε η κλοπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails