Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Οι δήθεν πατριώτες- ναζιστές έριξαν το site της Ελευθεροτυπίας


Τα πρώτα προβλήματα στο site της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής καθώς ήταν δύσκολη έως αδύνατη η είσοδος σε αυτό. Με το πέρασμα των ωρών η κατάσταση επιδεινωνόταν ενώ οι τεχνικοί της εφημερίδας διαπίστωναν ότι αυτή οφειλόταν σε ηλεκτρονική επίθεση.

Στη διάρκεια της ημέρας αρκετά ήταν τα ακροδεξιά και «εθνικιστικά» site και blog που επιδοκίμαζαν την επίθεση συνδέοντάς την άμεσα με το αποκαλυπτικό βίντεο με τους ένστολους το οποίο είχε λίγες ώρες πριν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Η μέθοδος της επίθεσης

Οι «άγνωστοι» χάκερς χρησιμοποίησαν ειδική εφαρμογή (script) η οποία παράγει «τεχνητή» κίνηση στο site με δεκάδες «αιτήσεις» σύνδεσης ανά δευτερόλεπτο δημιουργώντας φαινόμενο «πλημμυρίδας» με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η πρόσβαση στο site. Από τέτοιου είδους επιθέσεις δεν κινδυνεύουν τα δεδομένα (κείμενα, εικόνες) ενός site ωστόσο δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Πράγμα που συνέβη για αρκετές ώρες και στο site της εφημερίδας μας.

Από χθες το βράδυ, όσοι προσπάθησαν να μπουν στην σελίδα της Ελευθεροτυπίας προσπάθησαν μάταια, καθώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρίσκώταν under attack!

Πιο συγκεκριμένα, άτομα της σελίδας WW2 - Web War II - χρησιμοποίησαν κάποιο script (όπως λένε οι ίδιοι) για να κρατήσουν το site της εφημερίδας, κατεβασμένο.


Όπως αναφέρουν, η επίθεση γίνεται επειδή κάποιο άρθρο της Ελευθεροτυπίας στάθηκε αφορμή να τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας πατριώτης στρατιωτικός (είναι σε εισαγωγικά γιατί μεταφέρουμε αυτολεξεί τα λόγια τους).

Οι υπεύθυνοι της Ελευθεροτυπίας προσπάθησαν να βγάλουν το site ξανά on-line, και μετά από ώρες το κατάφεραν

Έλληνας γεννιέσαι, ρουφιάνος γίνεσαι...

Δεν είναι και τίποτα το περίεργο. Την εποχή του… Χίτλερ στην Γερμανία οι ναζί έκαιγαν τα βιβλία. Εδω κλείνουν …εφημερίδες.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελα σταματα και συ να αναμασας τις μαλακιες των ινστρουχτορων της αναρχοαριστερας..ναζιστες και μαλακιες, νταξει...καλα τους το καναν,αν τους το καναν, διοτι ειναι ΜΑΝΕΣ στην προβοκατσια..ασε τωρα και συ,για κουλαρε λιγο

Ανώνυμος είπε...

αγκυλωτοι σταυροι και μαλακιες δεν εχουν θεση πουθενα, αλλα εσυ με το παραμικρο τους αποκαλεις ολους ναζιστες.

Ixnos είπε...

Για μπείτε στο λινκ WW2 - Web War II - που εχουμε βάλει και μετά επανέλθεται σε οτι αφορά το θεμα.Αφου οι ιδιοι εχουν αγκυλωτούς κ.λ.π.και καλούσαν στο κλείσιμο του σαϊτ.Δεν το γράφουμε αυθαίρετα. Με τις ποιο πολλές εφημερίδες διαφωνούμε ,αλλα διαφωνούμε και στο να ....κλείσουν. Εαν είναι προβοκάτορες δεν μπορεί να το ξέρουμε .Λέμε οτι...μόνοι τους δείχνουν.

Ανώνυμος είπε...

αριστεροι εθνικιστες συγκροτουν ομαδα εθνικοσοσιαλιστων με συμβολο τον αγκυλωτο..λιγο ακαταλαβιστικο..παντως μη συγχεουμε τον εθνικοσοσιαλισμο με τον ναζισμο. ο χιτλερ και τα ες ες καταχραστηκαν την ιδεολογια του εθνικοσοσιαλισμου,δεν την υπηρετησαν. ο ναζισμος ειναι αλλο πραγμα.οι πραγματικοι ναζιστες ειναι εγκληματιες

Related Posts with Thumbnails