Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Όταν η προπαγάνδα, μας σπάει…… τα α@χιδι@ μας


4 προγράμματα που ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη οτι μετά το Πάσχα "θα μοιραστούν" σε 6.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις (από το ΕΣΠΑ) κάπου 275 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη, οι προκηρύξεις θα αρχίσουν μετά το Πάσχα. Σε όλες τις περιπτώσεις, η επιδότηση κινείται μεταξύ του 30% και του 45% του κόστους επένδυσης. Επιδοτήσεις 35%, 40% και 45% (ανάλογα με την περιοχή) θα λαμβάνουν επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν τζίρο έως 10 εκατ ευρώ. Στις μεγαλύτερες (με τζίρο έως 50 εκατ ευρώ και έως 250 απασχολούμενους) τα ποσοστά επιδότησης είναι 30%, 35% και 40%.

Έχει διαιρέσει κάποιος το «φιλανθρωπικό» ποσό που θα μοιράσει η κα κατσελη για να δει πόσο αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε κάθε μικρομεσαίο; Περίπου σαράντα χιλιάδες. Και ποιος μικρός μωρή πολιτική σαβούρα θα επενδύσει σήμερα για πάρει πριμοδότηση ένα τόσο μικρό ποσόν που το θεωρείς σπουδαίο ; Στους ημέτερους σας θα καταλήξει μέσω της γραφειοκρατίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails