Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το μποϋκοτάζ των περιπτερούχων ?


Αν πάτε σε περίπτερο για τσιγάρα και δεν τα βρείτε δεν οφείλεται σε έλλειψη αλλά στο ότι οι περιπτερούχοι αποφάσισαν να μην πωλούν τσιγάρα συγκεκριμένων εταιριών, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους, «δείχνοντας» ως υπεύθυνους τις καπνοβιομηχανίες.
Το μποϊκοτάζ σε επώνυμα τσιγάρα ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα ενώ στην ίδια κίνηση προσανατολίζονται να προχωρήσουν σταδιακά οι περιπτερούχοι όλης της χώρας.
Από την αρχή της εβδομάδας έχουν σταματήσει τις πωλήσεις τσιγάρων ευρείας κατανάλωσης, καθώς όπως Καταγγέλλουν έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό κέρδους τους, λόγω της νέας τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζουν οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες. «Με τις νέες τιμές αγοράς από τις καπνοβιομηχανίες, το ποσοστό κέρδους μας έχει μειωθεί κατά περίπου 50%. Από την πώληση ενός πακέτου τσιγάρων το ποσοστό κέρδους μας από 8% έχει «πέσει» στο 5% και στο 4%»,
Στο στόχαστρο για νέο μποϋκοτάζ μπαίνουν και οι κάρτες ανανέωσης καρτοκινητών. Η σταδιακή μείωση του ποσοστού κέρδους των περιπτερούχων και στις κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας καρτοκινητών τηλεφώνων, τους οδηγεί στη σκέψη να σταματήσουν πλέον την πώλησή τους. Δηλώνουν πως το «Το ποσοστό κέδρους αρχικά ήταν στο 10% και σήμερα έχει μειωθεί στο 2,5% με 2,8%» «Πλέον δεν κερδίζουμε τίποτα» τόνισαν, και πως ήδη το πανελλήνιο συνδικαλιστικό τους όργανο εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την πώλησή τους.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και που είναι το κακό; Έτσι κι αλλιώς τα ναρκωτικά δεν έπρεπε να πωλούνται στα περίπτερα.

Related Posts with Thumbnails