Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το μεγαλύτερο στον κόσμο έδεσε στο… ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Το όνομά του και μόνο μαρτυρά τη μεγαλοπρέπειά του, ενώ η όψη του δελεάζει και τον πιο απαιτητικό επιβάτη, για να δοκιμάσει ένα ταξίδι στα… 18 του καταστρώματα! Ο λόγος για το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο «MSC Splendida» (splendid σημαίνει μεγαλόπρεπος, υπέροχος στα αγγλικά), που έκανε μία από τις… guest εμφανίσεις του στο Ηράκλειο. Το όνειρο κάθε ταξιδευτή, το «Splendida», έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου νωρίς χθες το πρωί, στις 7.08 π.μ., επιτρέποντας στους επιβάτες του να κυκλοφορήσουν στο κέντρο του Ηρακλείου για λίγες μόλις ώρες, αφού αναχώρησε την ίδια ημέρα στη 1.30μ.μ. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο έγινε, μάλιστα, αξιοπρόσεχτο θέαμα για κάποιους Ηρακλειώτες, που το εντόπιζαν τυχαία και πλησίασαν στο λιμάνι για να το δουν από κοντά, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος στο εσωτερικό του. Τα στοιχεία, όμως, που δίνονται από την εταιρία του γι' αυτό, διαμορφώνουν την εικόνα του στο μυαλό κάθε ανθρώπου και τονίζονται από τη φαντασία του. Το «MSC Splendida» αποτελεί, μαζί με το δίδυμο του κρουαζιερόπλοιο, «MSC Fantasia», το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί από Ευρωπαίο πλοιοκτήτη. Με χωρητικότητα περίπου 4.000 επιβατών, αυτή η «πλωτή πόλη» διαθέτει 55.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου, που περιλαμβάνει πέντε πισίνες (μια με τσουλήθρα), δώδεκα υδρομασάζ, τέσσερα εστιατόρια, δύο μπουφέ, δεκαοκτώ μπαρ, ανεξάρτητες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, squash, μίνι μπόουλινγκ), προσομοιωτή Formula1, θέατρο χωρητικότητας 1.649 ατόμων, και δεκαεννιά χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ο κάθε ένας με μοναδικό σχεδιασμό και διακόσμηση. Επίσης, διαθέτει 1.700 τετραγωνικά μέτρα SPA με δεκαπέντε δωμάτια μασάζ και τρεις χώρους θαλασσοθεραπείας. Μια άλλη καινοτομία των δίδυμων αυτών πλοίων είναι το MSC Yacht club: ένας αποκλειστικός χώρος επισήμων (VIP) με ιδιωτικούς χώρους, υπηρεσία μπάτλερ και αποκλειστική εξυπηρέτηση. Σημειώνεται ότι το πλοίο ανήκει στη σειρά κρουαζιερόπλοιων Fantasy Class και αποτελεί το δέκατο του στόλου της εταιρίας. Με μήκος 333,3 μέτρα και ύψος 66,8 μέτρα, υψηλότερο από έναν 23όροφο ουρανοξύστη. Η ολική χωρητικότητά του ανέρχεται σε 137.936 κόρους και διαθέτει 18 καταστρώματα συνολικής επιφάνειας 450.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 27.000 τ.μ. είναι κοινόχρηστοι χώροι.

Το πώς μπόρεσε να μπει σε ένα λιμάνι γεμάτο… αβαθή; Άλλο θέμα?





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Oasis of the Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, κατασκευάστηκε στη Φιλανδία και κάνοντας ένα ταξίδι 2 εβδομάδων, έφτασε στο Port Everglades στη Φλόριντα, για να κάνει το πρώτο του ταξίδι στις 5 Δεκεμβρίου.
Oasis of the SeasΤο μήκος του είναι 360,88 μέτρα και βάρος 226.000 τόνους. Διαθέτει 16 καταστρώματα, 2.700 καμπίνες και χωράει 6.300 επιβάτες και 2.100 μέλη πληρώματος. Το τεράστιο αυτό κρουαζιερόπλοιο είναι 40% μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο κρουαζιερόπλοιο και 5 φορές μεγαλύτερο από το Τιτανικό. Το κόστος κατασκευής του ήταν $1.5 δις δολάρια.

Related Posts with Thumbnails