Ο βουλευτής Ξάνθης του…. ΠΑ.ΣΟ.Κ Τσετιν Μαντατζη είπε:
( ελευθεροτυπία )
Τουρκική και αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους είναι η μειονότητα της Θράκης. Οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρέσβης της Τουρκίας, στην Κομοτηνή. Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. «Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Έλληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας». Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του αναφέρει: «Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν. Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή. Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί. Ο κολότουρκος αυτός Απετέλεσε προσωπική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές προσβλέποντας σε καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, και η μειονότητα έκανε το θαύμα της και ανακήρυξε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Ένα άλλο που συνέβη πριν λίγες ημέρες ξεπερνά κάθε προηγούμενη ενέργεια του. Συγκεκριμένα σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή, παρουσία και του ετέρου μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέτρεψε τους παρισταμένους να ξεσηκωθούν για την αναγνώριση της «τουρκικής μειονότητας» , και ζήτησε την παρέμβαση της Τουρκίας στη πολιτική διαχείριση των εσωτερικών-εθνικών θεμάτων, λέγοντας. « Εμείς δεν είμαστε μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδος. Μείναμε εδώ με μια συνθήκη. Αυτοί που μας άφησαν εδώ να ασχοληθούν. Το μήνυμα μου προς την Τουρκία είναι, να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει. Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε. Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε στους επόμενους μήνες».
Δεν νομίζεις ρε Γιωργάκη ότι ο κολοβουλευτής σου ξεπέρασε τα εσκαμμένα; Εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε. Ο όρκος του βουλευτή και το Σύνταγμα δεν τον δεσμεύει να διαφυλάττει και να μην στρέφεται εναντίον της χώρας στην οποία εκλέγεται; Με ποια νομοθεσία είναι συμβατές τέτοιες δηλώσεις εκλεγμένου Έλληνα Βουλευτή; Εδώ για ένα θέμα εσωτερικό και διαδικαστικό του κόμματος σου , έθεσες εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ένα πρώην Πρωθυπουργό. Σε αυτήν τη περίπτωση ,που αφορά πολύ πιο σπουδαίο θέμα , καθώς άπτεται σε καθαρά Εθνικά θέματα τι σκοπεύεις να κάνεις;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου