Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου ΚΡΗΤΗΣ


Σε νέα κρίση εισέρχεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την παραίτηση του αντιπρύτανη, κ. Θεοφάνη Κιτσόπουλου, ο οποίος εγκαταλείπει τη θέση του για λόγους ευθιξίας, λόγω του κλίματος που επικρατεί μετά την ποινική δίωξη εις βάρος του Ι. Παλλήκαρη. “Θεωρώ πως για όποιον καταλαμβάνει μια δημόσια θέση δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ψεγάδι αμφισβήτησής του, ούτε υπόνοια, τίποτα, ούτε για αστείο”, λέει ο κ. Κιτσόπουλος. Στο Ίδρυμα επικρατεί αναστάτωση, η Πρυτανεία θα δρομολογήσει το επόμενο διάστημα τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Κιτσόπουλου, οι πανεπιστημιακοί συνεδριάζουν αύριο για να τοποθετηθούν στο θέμα ενώ η ΠΑΣΠ ζητά την παραίτηση του πρύτανη. Την παραίτηση του πρύτανη ζητά, για ακόμα μια φορά, η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Ηρακλείου, η οποία στις τελευταίες πρυτανικές εκλογές είχε στηρίξει το σχήμα του κ. Νικολάου.

«Τα οικονομικά ζητήματα είναι η κορυφή του παγόβουνου και ίσως είναι η αιτία που οδήγησε τον κ. Παλλήκαρη να διεκδικήσει πριν δυο χρόνια την επανεκλογή του στο αξίωμα του Πρύτανη. Το αξίωμα του Πρύτανη δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως «ασπίδα» για την κάλυψη κανενός! Η Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. Ηρακλείου θεωρεί ότι αφού ο κ. Παλλήκαρης ελέγχεται και ποινικά για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του από το αξίωμα του Πρύτανη. Παράλληλα επιβάλλεται άμεσα το ίδρυμα να διεξάγει και τον δικό του εσωτερικό έλεγχο, τόσο για την λειτουργία του ΒΕΜΜΟ, όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το Τμήμα Ιατρικής. Έλεγχος, που δεν θα έχει τεκμήριο αντικειμενικότητας, όσο στο τιμόνι του Π.Κ., αλλά και σε άλλα επίπεδα παραμένουν ο κ. Παλλήκαρης, αλλά και όσοι σιωπούν ένοχα μέχρι σήμερα», αναφέρει η παράταξη.

Εμείς θα ξανακαλέσουμε την «βουβή» Κα Ξενογιανακοπούλου να μην συνεχίζει το «δημιουργικό» έργο του Αβραμόπουλου, και να επιληφθεί άμεσα για να καθαρίσει η σαπίλα και βρώμα που πνίγει τις πανεπιστημιακές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, διότι η αδράνεια είναι συνενοχή. Ενώ έχει ταρακουνηθεί όλη η ΚΡΗΤΗ από τα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί από την ΚΡΗΤΗ TV τα ξεφτιλισμένα Μ.Μ.Ε των ΑΘΗΝΩΝ έχουν πνίξει τελείως το τεράστιο αυτό θέμα και ασχολούνται με τον… Γαλάτη και τον Καρβέλα. Φαίνεται το μακρύ χέρι των αργυρώνητων καθηγητών ιατρικής έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails