Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Μπάτε σκύλοι αλέστε στην Ελλάδα? Μας την έπεσε ο βούλγαρος?


Με επιτροπή Ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μποϊκο Μπορίσοφ. Η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, μετά από αίτημα των αγροτών της περιοχής των Σερρών, οι οποίοι αμέσως μετά, σε μια χειρονομία καλής θέλησης, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, άνοιξαν την συνοριακή διάβαση, από τις πέντε το απόγευμα και θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων μέχρι τις 10 το βράδυ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ανάφεραν, θα συσκεφθούν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έφτασε στον βουλγαρικό μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ελικόπτερο. Στην 9μελή επιτροπή των Ελλήνων αγροτών που είχε περάσει στο βουλγαρικό έδαφος ανάφερε ότι προτού ξεκινήσει από την Σόφια μίλησε τόσο με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, που βιάστηκε να δηλώσει επωφελούμενος την ξευτίλα ότι: "Τα μπλόκα δεν λύνουν αλλά δημιουργούν νέα προβλήματα στη χώρα και πλήττουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της στο εξωτερικό", ο οποίος, όπως είπε ο κ. Μπορίσοφ, δεν ήταν αντίθετος με την συνάντηση στα σύνορα, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρα. Αυτό είναι το πολιτικό-διπλωματικό παρασκήνιο που προηγήθηκε της επίσκεψης Μπόρισοφ στο μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα. Η βουλγαρική πλευρά φέρεται να έχει διατυπώσει απαιτήσεις παρουσίας στον Προμαχώνα αύριο το πρωί του συνόλου των αρμόδιων φορέων (υφυπουργός, εισαγγελέας, αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, επιμελητήρια, εκπρόσωποι των αγροτών και σύνδεσμος Β. Ελλάδος, τίποτα δεν ζήτησαν οι άνθρωποι) εν όψει επικείμενης επίσκεψης του Βούλγαρου υπουργού οικονομικών, ενέργειας και τουρισμού. Λόγω του ανέφικτου χαρακτήρα των βουλγαρικών απαιτήσεων, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μπόρισοφ, όπου και συμφωνήθηκε η σε βουλγαρικό έδαφος συνάντηση του τελευταίου, αποκλειστικά και μόνο με τους αγρότες.

Αμ εκείνοι οι αγρότες; Nα τους λέει ο πρωθυπουργός της χώρας ανοίξτε τα μπλόκα, και να λένε ΟΧΙ, να τους το λέει ο βούλγαρος και να του κάνουν το χατίρι, έστω και για λίγες ώρες. Ωραία πράγματα? Άντε ρε να πάμε να πνιγούμε όλοι μαζί, τέτοιοι που είμαστε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καποιος θα πρεπει να ασχολιθει και με τους Ελληνες σε αυτη την έρμη χώρα!Το καταλαβε αυτο ο Βουλγαρος και μας λοιπηθηκε!Κατι ξερει αυτος.Εδω που εφτασε η δουλεια ή ο GAP ή οι Ελληνες!ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

Related Posts with Thumbnails