Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Κάποιοι «πασοκτζήδες» καρφώνουν την Ελλάδα στους ξένους.


Η βρετανική εφημερίδα επιμένει στην ακρίβεια του πρόσφατου δημοσιεύματός της, για την ύπαρξη deal της ελληνικής κυβέρνησης με την Goldman Sachs και του Κινέζους, κάνοντας σαφέστατους υπαινιγμούς πως υπάρχουν στενές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την επενδυτική τράπεζα, όπως στενές σχέσεις είχε και η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, με την JP Morgan, η οποία είχε «αναμειχθεί» με το σκάνδαλο των ομολόγων το 2007.
Για να υπογραμμίσει τις σχέσεις αυτές της κυβέρνησης με την G.S, oι F.T επισημαίνουν πως χθες, Πέμπτη, στελέχη της Goldman Sachs, τα οποία συνόδευαν αντιπροσώπους του αμερικάνικου hedge fund του Paulson, ήρθαν στην Αθήνα, για να συναντήσουν τραπεζίτες, οικονομολόγους και αναλυτές.
Όπως λένε, «η δεύτερη αυτή επίσκεψη μέσα σε έναν μήνα της G.S στην Αθήνα, τονίζει την βαθιά σχέση που έχει η επενδυτική τράπεζα με το ΠΑΣΟΚ».
Aν και δεν έχει λάβει επίσημη εντολή από την ελληνική κυβέρνηση , η Goldman Sachs παίζει τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, υποστηρίζουν οι F.T.
Στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, συνεργαζόντουσαν με πολλές επενδυτικές τράπεζες ( Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, UBS, JP Morgan) εκτός από την Goldman Sachs.
Το ΠΑΣΟΚ όμως άλλαξε τα πράγματα, και αύξησε τον ρόλο της Goldman. Όπως σχολιάζει στους F.T., Έλληνας οικονομικός σύμβουλος « η Goldman Sachs έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γιατί τα στελέχη της είναι ιδιαίτερα έξυπνα και έχουν εξαιρετικές ιδέες».
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το δημοσίευμά της ( το οποίο ακολουθήθηκε από την διάψευση και των δύο πλευρών), για deal της ελληνικής κυβέρνησης με την Goldman, βασίστηκε στις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν στους F.T από τρία άτομα που είναι πολύ κοντά σε πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ καθώς και ένα ακόμα το οποίο συνδέεται με μία ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία έχει μακροχρόνιες σχέσεις, με τις κινεζικές αρχές εμπορίου.
Αυτοί λοιπόν αποκάλυψαν στους F.T, ότι μετά από πολλά ραντεβού που είχε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γ. Παπανδρέου, με πολύ υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs, η επενδυτική τράπεζα προώθησε πώληση ελληνικών ομολόγων στο Πεκίνο και επίσης πρότεινε την πώληση μετοχών της Εθνικής σε κινεζικές τράπεζες.
Μάλιστα η εφημερίδα υπογραμμίζει πως αν και η JP Morgan είχε μεγάλο ρόλο στην Ελλάδα στο παρελθόν, έχει παραγκωνιστεί από την νέα κυβέρνηση λόγω της λεγόμενης συμμετοχής της στο σκάνδαλο των ομολόγων, το 2007 .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails