Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η μπόχα του ΠΑΓΝΗ Κρήτης μας έσπασε την..μύτη Κα Ξενογιαννακοπούλου


Νέα καταγγελία που αφορά σε πανεπιστημιακό καθηγητή, βρίσκεται στο στόχαστρο του εισαγγελέα Ηρακλείου. Ιδιωτική εταιρεία προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, με την επωνυμία Universal LTD, και έδρα το Ηράκλειο (οδός Ερυθραίας 164) είναι στο όνομα της συζύγου του καθηγητή Χειρουργικής και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΕΠΑΓΝΗΓιάννηΜελισσά. Από το fax της εταιρείας της συζύγου του Λίλιαν-Μαρίας Ροζάκη, (ο νόμος απαγορεύει την σύσταση εταιρείας ιατρικών ειδών από συγγενείς μελών ΔΕΠ) έστειλε το Σάββατο ο κ. Μελισσάς το απαντητικό έγγραφο που αφορά τις καταγγελίες για τα όσα γίνονται στο ΠΕΠΑΓΝΗ. Το κείμενο συντάχθηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο μεταξύ της διοίκησης και του προέδρου του ιατρικού τμήματος. Το τηλέφωνο της ίδιας εταιρείας, υπάρχει στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα που διαφημίζει θεραπευτικό κέντρο παχυσαρκίας, επεμβάσεις στις οποίες ειδικεύεται και κάνει ο κ.Μελισσάς, και μέσω του οποίου ψάρευε πελάτες για να τους χειρουργεί σε ιδιωτικές κλινικές του νησιού. Δηλαδή δυο σε ένα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν.
Συμμετέχει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διαγωνισμούς προμήθειας αναλώσιμων στο ΠΕΠΑΓΝΗ, προμηθεύει το νοσοκομείο με τα συγκεκριμένα υλικά και με ποιές διαδικασίες; Με διαγωνισμούς, με πρόχειρους διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις; Ποιες επιτροπές κάνουν τις συγκεκριμένες παραγγελίες στο νοσοκομείο, ποιοι τις υπογράφουν και ποιοι έχουν την τελική ευθύνη; Πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός στις προμήθειες, την στιγμή που προμηθεύει το νοσοκομείο υλικά η σύζυγος του ιατρού που τα χρησιμοποιεί;

Πήρε αμοιβή για να κάνει επέμβαση σε ιδιωτική κλινική όμως

Τελευταίες πληροφορίες – καταγγελίες λένε ο κ. Μελισσάς συνεργάζεται με ιδιωτική κλινική των Χανίων, κάνοντας χειρουργικές επεμβάσεις, και σε μια περίπτωση πήρε 6.000 αμοιβή από ασθενή του ΠΑΓΝΗ για τέλεση ιατρικής πράξης στην ιδιωτική κλινική των Χανίων όμως. Υπήρχε και η υπ.αριθμ.640/30-5-2008 καταγγελία από ιατρό του ΠΕΠΑΓΝΗ ότι κάνει επεμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές αλλά κατόπιν παρέμβασης ετέρου, κατηγορουμένου για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 334.000 ευρώ από το ταμείο του ιδρύματος, πρύτανη του πανεπιστημίου ΚΡΗΤΗΣ η υπόθεση θάφτηκε.

Τρεις δικογραφίες

Στην υπόθεση του ΠΕΠΑΓΝΗ, έχουν σχηματιστεί μέχρι στιγμής 3 δικογραφίες που αφορούν στους διπλοθεσίτες γιατρούς, τα απογευματινά ιατρεία και τον χρηματισμό γιατρών. Χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου ΝίκοΜαρκάκη, συμπληρωματικά στοιχεία κατέθεσε ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής,Νίκος Καρκαβίτσας. Μια ακόμη καταγγελία που αφορά στις δραστηριότητες πανεπιστημιακού καθηγητή, ερευνά ο εισαγγελέας Ηρακλείου. Η καταγγελία, αφορά στον καθηγητήΧειρουργικής και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας τουΠΕΠΑΓΝΗΓιάννηΜελισσά και στην εταιρεία προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού που είναι στο όνομα της γυναίκας του, δραστηριότητα που απαγορεύεται από το νόμο. Στο διαδίκτυο, διαφημίζεται και θεραπευτικό κέντρο παχυσαρκίας στο Ηράκλειο, με τηλέφωνο επικοινωνίας το ίδιο νούμερο που έχει η εταιρεία της συζύγου του καθηγητή.

Το βρώμικο ιατρικό κατεστημένο του ΠΑΓΝΗ βγάζει και γλώσσα

Στο σκαμνί ο πρύτανης του πανεπιστημίου ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails