Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει αυτό.


Στα... θησαυροφυλάκια έχουν εγκλωβιστεί 131,7 εκατ. ευρώ, καθώς το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που έχει οριστεί ως διαχειριστής παραμένει χωρίς Δ.Σ.

Εν υπνώσει... παραμένει ακόμη, δυόμισι χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, το 66% του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί από 93.000 δωρητές για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Από τα 198 εκατομμύρια ευρώ -που ξεπέρασαν τα 208 με τους τόκους- έχουν διατεθεί τα 76,6 (55,27 για το πρόγραμμα ανοικοδόμησης κι επισκευής κτισμάτων), ενώ στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος αναπαύονται 131,7 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα χωριά της Ηλείας περιγράφεται από τοπικούς παράγοντες ως δραματική, ενώ πολλοί τονίζουν πως δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο.

«Ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός του νομού τσακίστηκε», λένε οι τοπικοί φορείς, υπογραμμίζοντας πως ποτέ δεν είδαν να υλοποιείται κάποιο σχέδιο ανασυγκρότησης, όπως τους είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), που είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ως διαχειριστής των συγκεκριμένων χρηματικών δωρεών, μένει ακέφαλο, μετά την παραίτηση του προέδρου του Πέτρου Μολυβιάτη και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. μετά τις εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου.

Οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί, στο πλαίσιο της ανοιχτής διακυβέρνησης, μαζί με θέσεις σε άλλους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αν και από το υπουργείο διαβεβαιώνουν πως αυτή βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. δεν συνεδριάζει και το τελευταίο ένταλμα χρηματοδότησης υπεγράφη στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails