Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Συνελήφθη η «πέτρα» του…. φόνου του Αντη …Έλενα Σκορδέλη


Σε σημαντικό βήμα για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, πιστεύει ότι προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, που συνέλαβε ως υπόπτους, τη γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Έλενα Σκορδέλη και τον αδελφό της Αναστάσιο Κρασοπούλη. Οι συλληφθέντες, που είναι μέτοχοι στο κανάλι Σίγμα, που διηύθυνε ο Αντης Χατζηκωστής, κατονομάστηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε ισχυρισμούς ενός από τους τρεις υπόπτους που κρατούνται από την Αστυνομία και που φέρεται να προέβη σε ομολογία.
Αυτός αποφάσισε χθες να μιλήσει, μετά από πολύωρες ανακρίσεις και να βοηθήσει τους ανακριτές να διαλευκάνουν την υπόθεση.
Τι προηγήθηκε:
Σε δύο συλλήψεις προέβη το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Πύλη Πάφου ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης. Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης. Ο κ. Πασχαλίδης ο οποίος μετέβη στην Πύλη Πάφου, ανέφερε ότι συνελήφθησαν απόψε δύο άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή τα οποία θα οδηγηθούν αύριο στο Δικαστήριο για την έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης. Ερωτηθείς κατά πόσο πρόκειται για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Χατζηκωστή, ο κ. Πασχαλίδης απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε στο να επαναλάβει ότι συνελήφθησαν δυο άτομα. Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας όπου και ανακρίνεται.

Μέχρι χθες πάντως, στα τυφλά κινούνταν η Αστυνομία ως προς την εξιχνίαση του στυγερού φόνου, που διαπράχθηκε στις 11 του μήνα έξω από το σπίτι του Άντη Χατζηκωστή. Ούτε οι ανακρίσεις των τριών υπόπτων Ανδρέα Γρηγορίου, 32 χρονών, από το Τσέρι, Φάνου Χατζηγεωργίου, 29 χρονών, από την Ανθούπολη και Κώστα Προεστού, 37 χρονών, από το Στρόβολο, απέδωσαν κάποια νέα στοιχεία, ούτε οι ανακρίσεις που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς έριξαν κάποιο φως, ούτε και οι αναζητήσεις ουσιωδών τεκμηρίων άνοιξαν το δρόμο προς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάντως οι ανακριτές πιστεύουν ότι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο που θα ζητηθεί η ανανέωση
του διατάγματος κράτησης των υπόπτων από το Δικαστήριο, θα υπάρξουν ουσιώδη στοιχεία που όχι μόνο θα δικαιολογήσουν την ανανέωση του διατάγματος κράτησης, αλλά θα αποτελέσουν και βάση για τον περαιτέρω χειρισμό των ερευνών. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ύποπτοι παρά τις πιέσεις των ανακριτών αρνούνται επίμονα κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ ο δεύτερος υποστηρίζει πως την ώρα που ρίφθηκαν οι θανατηφόροι πυροβολισμοί στο θύμα βρισκόταν σε συγκεκριμένο χωριό με το αυτοκίνητο του. Από την πλευρά του ο τρίτος υποστηρίζει πως την ώρα του εγκλήματος βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη φίλη του. Ο πρώτος σίγουρα δεν μπορούσε να περπατήσει αφού βρίσκεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο από τα Χριστούγεννα, όταν εκράγηκε στο αυτοκίνητο του βόμβα που τον τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι.

Στο μεταξύ, χθες, εκδόθηκε ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του καταζητούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, 29 χρονών, από τον Στρόβολο, ο οποίος-σύμφωνα με την Αστυνομία- δυνατό να είναι σε θέση να βοηθήσει τις ανακρίσεις για την εξιχνίαση του φόνου. Ο Ξενοφώντος είχε μεταβεί στις 14 του μήνα μαζί με τη σύζυγο του στη Μολδαβία για ολιγοήμερη επίσκεψη και εγκατέλειψε την Κύπρο νόμιμα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails