Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Το βρώμικο ιατρικό κατεστημένο του ΠΑΓΝΗ βγάζει και γλώσσα


Δεν κοιτούν να πάνε να κρυφτούν που ξεσκίστηκαν στο χρήμα οι διευθυνταδες του ΠΑΓΝΗ ,ζητούν και τα ρέστα. Έπαιρναν τεράστια ποσά κάθε χρόνο βάζοντας τους ασθενείς να κάνουν αχρείαστες εξετάσεις για να αυξάνονται τα κέρδη τους από τα διογκωμένα ποσοστά του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, έστελναν αφού συνεργάζονταν παράνομα σε ιατρικά κέντρα εξωθεν «πελάτες» και πάρα πολλά άλλα που ίσως αποκαλυφθούν μετά την εισαγγελική παρέμβαση
Με τα απογευματινά ιατρεία Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι το μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο στο οποίο πολλές ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται... έξω από αυτό και συγκεκριμένα στα κτήρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, όπου γίνονται επεμβάσεις σε ασθενείς του ΠΑΓΝΗ, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ ΤV», ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Γ. Μεραμβελλιωτάκης. Μάλιστα ο συνδικαλιστής έφερε ως παράδειγμα τις επεμβάσεις για διόρθωση μυωπίας, που γίνονται στην Ιατρική Σχολή, στο πρώην ΒΕΜΟ, στο οποίο επικεφαλής είναι - ως γνωστόν - ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Παλλήκαρης! Εξάλλου, ο κ. Μεραμβελλιωτάκης αποκάλυψε επίσης ότι προγραμματίζεται πανελλήνια συνάντηση όλων των εργαζομένων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, με θέμα να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, αφού δεν μπορεί πια υποδομές, υλικά, αναλώσιμα, φάρμακα και άλλα είδη, που η αξία τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, να πληρώνονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την ίδια ώρα... στο όνομα κάποιων πανεπιστημιακών γιατρών τα κέρδη να πηγαίνουν στους κωδικούς τους, των Ειδικών Λογαριασμών των πανεπιστημίων. Με τις οδηγίες κορυφαίων ….


νομικών, τους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη να συμβουλευτεί, και τηρώντας σε κάποια θέματα εκ των υστέρων διαφορετική στάση, εμφανίστηκε ενώπιον του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ο διευθυντής Χειρουργικής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης. Για τα θέματα τα οποία είχαν καταγγείλει οι θεωρακοχειρουργοί Γιάννης Δροσίτης και Αν. Μονιάκης προσκόμισε ένα 15σέλιδο υπόμνημα που συνέταξε με τη βοήθεια νομικών.
Για άλλη μια φορά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τα γεγονότα που ξετύλιξαν το κουβάρι της ιστορίας και των αποκαλύψεων... Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου διήρκεσε τρεις ώρες και τα ερωτήματα που υπήρχαν ήταν αρκετά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Χαλκιαδάκης αρνήθηκε σε δύο περιπτώσεις να υπογράψει το πρόγραμμα χειρουργείων με αποτέλεσμα να υπάρξουν συνεχείς αναβολές που ταλαιπώρησαν τους ασθενείς. Για την ταυτόχρονη άσκηση δύο ειδικοτήτων επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο με το οποίο του επιτρέπεται να το πράξει. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι λόγω εκπαιδευτικού έργου ασκούσε διαφορετικές ειδικότητες. Ωστόσο και ο διοικητής του νοσοκομείου και ο Ιατρικός Σύλλογος έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάθε γιατρός μπορεί να ασκεί μόνο μια ειδικότητα. Σύμφωνα με τον κ. Πασπάτη, «υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί από το ιατρικό τμήμα στη Γενική Χειρουργική και τη Θωρακοχειρουργική και πρέπει να ασκεί και τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα στην άλλη ειδικότητα».
Αρκετές φορές τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου ζήτησαν να μάθουν στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο διευθυντής της Χειρουργικής για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και επείγουσα προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα. Άφωνα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου άκουσαν τον κ. Χαλκιαδάκη ακόμη και να τους εγκαλεί για τις κινήσεις που ακολουθήθηκαν! Το θέμα πλέον θα εξεταστεί από το νομικό σύμβουλο του Ιατρικού Συλλόγου και στη συνέχεια μετά από δύο περίπου εβδομάδες θα ληφθεί απόφαση. Κύκλος μαραθώνιων καταθέσεων ξεκίνησε από χθες στο ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψη του εισαγγελέα Ηρακλείου Ν. Μαρκάκη στο νοσοκομείο. Πολλοί ήταν οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν, ανοίγοντας πλέον και επισήμως το μαραθώνιο κύκλο ερευνών με αφορμή τις επανειλημμένες καταγγελίες που εδώ και ένα μήνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ζαχαρίας Αμανάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις που ταλανίζουν συθέμελα το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης, έκανε λόγο για ένα «απόστημα», το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρέπει να σπάσει και να καθαριστεί. «Να έρθουν όλα στο φως, να μην υπάρχει υπόνοια για κανένα και για τίποτα», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Οι μισθολογικές καταστάσεις των απογευματινών ιατρείων του 2008 και 2009 βρίσκονται ήδη στα χέρια του κ. Μαρκάκη, ενώ με παρέμβαση του ιδίου ζητήθηκε η δισκέτα της γ’ κάμερας, όπου συνήθως στη μνήμη της αποθηκεύονται ημερομηνίες, ώρες και ονόματα ασθενών στους οποίους γίνεται χρήση. Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν όμως και όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τους διπλοθεσίτες γιατρούς, τα απογευματινά ιατρεία, καθώς και θέματα καταστρατήγησης ωραρίου. Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τον εισαγγελέα Ηρακλείου να φαίνεται διατεθειμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Στα πλαίσια των καταθέσεων ο ίδιος θα έχει επαφές και με τους παλαιότερους διοικητές του ΠΑΓΝΗ, ενώ εκτός από τις μισθολογικές καταστάσεις που αφορούν τα απογευματινά ιατρεία του 2008 και του 2009, ζήτησε και το πρόγραμμα των σημερινών προγραμματισμένων χειρουργείων.
"Κόντρα" με Καρκαβίτσα

Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ ΤV» προσκαλεσμένος ήταν ο διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΑΓΝΗ κ. Ν. Καρκαβίτσας, που ήρθε σε αντιπαράθεση με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα απογευματινά ιατρεία και τις αμοιβές των γιατρών.
Από τη συζήτηση προέκυψε ως συμπέρασμα ότι πράγματι κάποιοι γιατροί "κατευθύνουν" ασθενείς για εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία, κάτι που δε δέχτηκε ο κ. Καρκαβίτσας, ενώ σημειώθηκε ότι «δε γίνεται αλλιώς για πρακτικούς λόγους». Ο καλεσμένος καθηγητής δεν αμφισβήτησε τα νούμερα με τις αμοιβές που κρίνονται σαν υπερβολικές.
Στη διάρκεια του δελτίου παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία και νέα αποκαλυπτικά έγγραφα εσωτερικής αλληλογραφίας του νοσοκομείου, από τα οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι ασθενείς κατευθύνονται με διάφορους τρόπους στα απογευματινά ιατρεία, τα οποία μάλιστα δεν ξεκινούν από τις 4 το απόγευμα, όπως λέει ο νόμος, αλλά από τις 2 μετά το μεσημέρι. Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν επίσης και οι κύριοι Καρκαβίτσας και Βολανάκης, ενώ ομοίως κλήθηκαν για κατάθεση η διοικητική υπάλληλος κ. Τσικνάκη, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όπως καταλαβαίνετε και εσείς, θα έχει συνέχεια το θέμα του νοσοκομείου, όσον αφορά αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα».
http://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails