Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς λόγια… διότι…. δεν βρίσκω τίτλο

Στη δίκη που γίνεται για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο υπερασπιστής του δολοφόνου Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να προσκομίσουν στο δικαστήριο κασέτα αθλητικού καναλιού που δείχνει τον Αλέξανδρο. Σύμφωνα με τον πρώην της Βατίδου στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν θεατής ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και συμμετείχε σε επεισόδια. Ο πρώην της Βατίδου, είπε επίσης πως πρέπει το ακροατήριο του δικαστηρίου να αντιληφθεί πως ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν είναι σαν 'τα δικά μας παιδιά ' (δηλαδή ήταν ένα παραβατικό παιδί)

«Θέλω να ελπίζω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση που βρίσκομαι εγώ τώρα» δήλωσε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, μετά την κατάθεσή της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας. Η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ.Κορκονέα και Β.Σαραλιώτη διακόπηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου«Το παιδί μου το σκοτώσανε δύο φορές. Τον σκότωσε μία φορά ο δολοφόνος και τη δεύτερη τον σκότωσε όλη η προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής του. Του σκότωσαν το σώμα του, του σκότωσαν και την ψυχή» είπε η κα Τσαλικιάν και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το παιδί μου και να πουν ότι συμμετείχε σε βανδαλισμούς. Να σας πω κάτι, κυρία πρόεδρε; Ο Αλέξανδρος είχε τα ρούχα του ατσαλάκωτα. Αν είχε πέτρες και λοστάρια και συμμετείχε σε επεισόδια, τα ρούχα του θα ήταν βρώμικα. Το μόνο που είδα εγώ, ήταν μία τρυπούλα στο στήθος από τη σφαίρα, που επέφερε και το θάνατο. Στην τσέπη του βρήκα μόνο μία καρδούλα, που είχε αγοράσει και το συγκεκριμένο βράδυ, θα την έδινε στην αγαπημένη του». Η κα Τσαλικιάν περιέγραψε τον 15χρονο γιο της ως ένα ήσυχο, συνεσταλμένο, καθόλου επιθετικό και εσωστρεφές παιδί. Όπως είπε η μάρτυρας, δεν ήταν ιδιαίτερα μελετηρό παιδί, ήθελε ωστόσο, να σπουδάσει Νομική. Η διαγωγή του, είπε η κ. Τσαλικιάν, στο σχολείο, ήταν πάντα κοσμιοτάτη και ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Η μητέρα του αδικοχαμένου μαθητή είπε στο δικαστήριο ότι την επίμαχη μέρα, την 6η Δεκεμβρίου 2008, ο Αλέξανδρος θα πήγαινε σε αγώνα πόλο το μεσημέρι και αργότερα, το βράδυ, θα τον πήγαινε η ίδια με φίλους του στο Φάρο Ψυχικού για να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή φίλων τους. Ο Αλέξανδρος της είχε τηλεφωνήσει μετά τον αγώνα και της είπε ότι θα βρισκόταν στα Εξάρχεια με φίλο του -που είναι μάρτυρας στο δικαστήριο- και κανόνισαν να περάσει να τους πάρει από εκεί, για το Ψυχικό.
«Αυτός ο κύριος», είπε η μάρτυρας στρεφόμενη προς τον Επ.Κορκονέα, «πυροβόλησε το παιδί μου και μετά, σηκώθηκαν με τον άλλον και έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Πήγαν στους άλλους αστυνομικούς, που ήταν πιο πάνω, και δεν είπαν τίποτα. Η αξία του παιδιού μου γι αυτούς ήταν όσο μία κατσαρίδα. Σαν να είχαν πατήσει ένα ποντικάκι στο δρόμο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails