Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο Γιωργάκης εφαρμόζει την πολιτική του ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ?


Πηγή: Ανακαλύψαμε λοιπόν μια συνέντευξη του Προέδρου του Λαγός στην εφημερίδα "Μετρό", που δόθηκε πριν 4 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2006.Τιτλοφορείται "ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΣΤΗ ΝΔ" και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ. Το πλέον ενδιαφέρον απόσπασμα, είναι το παρακάτω: "Έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα λύνατε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε μία μέρα. Πώς ακριβώς θα το κάνατε; Tι εννοώ: Κατ’ αρχήν, να βγει από τη μέση η πεθερά. Είστε παντρεμένος και ξέρετε, καβγαδάκια έχουμε πάντα με τη σύζυγο. Όταν είναι η πεθερά μπροστά, κανείς δεν υποχωρεί. Οι δυο μας θα βρούμε λύση. H πεθερά είναι ο Αμερικανός, ο οποίος διατηρώντας αυτή την κρίση εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Το έχει ξεπουπουλιάσει αυτό το κράτος - ότι θέλεις έχει βάλει εκεί μέσα και εξυπηρετείται. Εγώ λοιπόν προτείνω μια διμερή συνάντηση, χωρίς φανφάρες. Να βρεθούν κάπου σε ένα χώρο σαν τον 'Άγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες ο πρωθυπουργός με τον ομόλογό του, να καθίσουν ένα βράδυ και να πουν «αυτό δεν μπορείς, αυτό δεν μπορώ, πάμε εκεί να προχωρήσουμε». H Ελλάδα δεν θα βρει πιο σύμμαχο χώρο από τα Σκόπια. Ούτε η Αλβανία μπορεί να είναι αυτός, ούτε η Τουρκία, ούτε η Βουλγαρία. Τα Σκόπια μπορεί να είναι, που δεν μπορούν να ελπίζουν ούτε σε Αλβανία, ούτε σε Βουλγαρία, που τα υποβλέπουν, ούτε βεβαίως στο Kοσσυφοπέδιο. H Ελλάδα είναι ο φυσικός τους σύμμαχος, είναι η διέξοδός τους, από εμάς θα ζήσουνε. Εμείς θα τους δώσουμε το οξυγόνο. Πρέπει να βρούμε μια λύση σε αυτό το θέμα που να μη μας προσβάλλει και να προχωρήσουμε. Αυτό εννοώ όταν λέω σε μία ημέρα. H καθυστέρηση βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα."

Δηλαδή παράκαμψη όλων των διεθνών οργανισμών Ο.Η.Ε, Ν.Α.Τ.Ο, Ε.Ε, που επικαλούμεθα όταν μας εξυπηρετεί, εκτός εάν είναι «επιθυμία» κάποιων που είναι, και πάνω από αυτούς. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ; Αναφερόμαστε φυσικά στην ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ:

"Έδωσαν τα χέρια Παπανδρέου-Γκρούεφσκι

Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τέθηκε στο περιθώριο της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας-Σκοπίων-Αλβανίας με αντικείμενο την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για “νέα δυναμική που αναπτύσσεται για εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος” και για προσπάθεια “αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας” μεταξύ των δύο κρατών. Ο κ. Γκρούεφσκι ζήτησε από τον έλληνα πρωθυπουργό να μην υπάρξουν προσκόμματα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του το Δεκέμβριο."

Και συνεχίζει το άρθρο:

"Πάντως, Παπανδρέου, Γκρούεφσκι και Μπερίσα απόλαυσαν το τοπίο, περπάτησαν στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Πύλη, ενώ οι τρεις τους φωτογραφήθηκαν στο κιόσκι έξω από το κτίριο με φόντο την Μικρή Πρέσπα και το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου."

Η “ευχή” του Καρατζαφέρη, πραγματοποιήθηκε και μάλιστα στο σημείο που πρότεινε .Τον Άγιο Αχίλλειο. Φαίνεται ότι από τα ίδια αφεντικά ενημερώνονται για το τι πρέπει να πράξουν. Επομένως, θα πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι εκεί στο Λαγός! Ή μήπως όχι;

Δήλωση του Εκπρόσωπου του ΛΑγΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη για την συνάντηση στις Πρέσπες."

"Αυτή την στιγμή ούτε το "PRESS ούτε το ΜΠΕΣ" μας εξυπηρετεί από τις Πρέσπες. Ο κ. Παπανδρέου με την συνάντηση αυτή ενδυναμώνει την εικόνα του κ. Γκρουέφσκι στο εσωτερικό της Ε.Ε. Οδηγούμεθα σε διπλή ονομασία: η μία θα είναι για το εσωτερικό της χώρας για τις διεθνείς σχέσεις και για τις αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και η άλλη μόνο για τους διεθνείς οργανισμούς. Μιλάμε δηλαδή για ήττα κατά κράτος. Άμοιρη των εξελίξεων δεν είναι η κυβέρνηση της ΝΔ",
Δηλαδή; Πάρε το αυγό και κούρευτο? Η αρχηγάρα σου δεν το είχε προτείνει; Τώρα θα μου πείτε ο καρατζαφύρερ έχει πει για όλα, με όλους τους τρόπους, ούτως ώστε να είναι μέσα σε ότι προκύψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails