Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η Ν.Δ διέγραψε χρέος από πρόστιμο 5,5 δισεκατομμυρίων


Κατήγγειλε ότι διέγραψαν χρέος 5,5 δισεκατομμυρίων από πρόστιμο για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων στην Ακρόπολη Χρηματιστηριακή. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποκάλυψε ότι το 2008 με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ακρόπολης Χρηματιστηριακή.

Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την διαγραφή του υπέρογκου αυτού χρηματικού ποσού, για να ερευνηθεί ποιοί και με ποιού εντολή προχώρησαν σε αυτή τη διαγραφή. Το πρόστιμο αυτό είχε επιβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία για την υπόθεση της πώλησης των δομημένων ομολόγων στο ΤΕΑΔΥ.Το πρόστιμο είχε επιβληθεί τότε στη σκιά του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, το οποίο είχε προκαλέσει τριγμούς στο τότε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και απομακρύνσεις γαλάζιων στελεχών.

Δεν μας είπε ο κύριος Σαχινίδης, ποιος καθάρισε για σβηστεί το πρόστιμο, διότι είναι γνωστή η σχέση πρινιωτάκηδων και λοιπών εμπλεκόμενων με την αγία οικογένεια. Στη διοίκηση της χρηματιστηριακής εταιρείας την τελευταία τριετία βρίσκεται ο κ. Θεόδωρος Πρινιωτάκης, υιός του ιδρυτή της Σοφοκλή Πρινιωτάκη, ο οποίος την περίοδο 1990-1993 εργαζόταν ως διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Χρηματιστηριακή και εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών επί προεδρίας Νιάρχου. Την ίδια περίοδο και το σημερινό στέλεχος της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ Γεώργιος Αποστολίδης εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή investement banking της Εθνικής Τράπεζας.

Συγχώνευση

Ο κ. Θεόδωρος Πρινιωτάκης προσπαθούσε τους τελευταίους μήνες να συνάψει συμφωνία συγχώνευσης με κυπριακή χρηματιστηριακή εταιρεία μέσω της θυγατρικής της «Ακρόπολη Διεθνείς Επενδύσεις». Το μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί στη Λάρνακα στις 16 Ιανουαρίου 2007 με την εταιρία «A.L. Pro Choice Group Public Ltd» για τη «... δημιουργία ενός ισχυρότατου ομίλου παροχής χρηματοοικονομικών και άλλων υπηρεσιών, συμμετοχών και επενδύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, με θυγατρική ΚΕΠΕΥ με υψηλό μερίδιο αγοράς και καθαρά κεφάλαια πέραν των 20 εκατομμυρίων ευρώ...» όπως αναφερόταν, έσπασε αυτήν την εβδομάδα με απόφαση της κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας μετά την αποκάλυψη για την εμπλοκή της Ακρόπολις AXEΠEY στην υπόθεση ΤΕΑΔΥ.

Απολογίες εκπροσώπων της "Ακρόπολης Χρηματιστηριακή"

kathimerini.gr | Το μεγαλύτερο πρόστιμο σε χρηματιστηριακή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails